0 0
Tartaletky s paštikou z uzeného tempehu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tartaletky s paštikou z uzeného tempehu

    Postup přípravy

    Na 12 ks budeme potřebovat:

    • 40 g másla
    • 1 balení uzeného tempehu
    • 1 dl bílého vína
    • 1 dl šlehačky
    • 1 cibule
    • 1 velký nebo 2 menší stroužky česneku
    • 1 vrchovatá lžíce čerstvého sýra typu žervé
    • 1 lžička sypkého zeleninového polévkového bio koření
    • strouhaný muškátový oříšek
    • tymián
    • čerstvě mletý pepř
    • chilli paprička a sůl dle chuti
    • 40 g tvrdého sýra
    • 1 listové těsto rozválené na pečícím papíře

    Postup:

    Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm jemně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme jemně nastrouhaný (nebo umixovaný) tempeh a dále restujeme. Podlijeme vínem, okořeníme polévkovým kořením, muškátovým oříškem, tymiánek, pepřem a chilli. Když se víno zcela vydusí, zalijeme šlehačkou, promícháme a necháme zahoustnout. Ochutnáme, případně přisolíme a vmícháme čerstvý sýr. Směs stáhneme z plotny a necháme vystydnout.

    Těsto rozvineme, nakrájíme na 12 kousků i s přiloženým papírem. Kousky těsta i s kouskem papíru vtlačíme do muffinového plechu. Lžící naplníme paštikou a posypeme nahrubo strouhaným čedarem.

    Upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova. Cca 12 minut.

    Tip:

    Máte-li rádi překvapivé chutě, můžete paštiku ještě oživit brusinkami, opraženými mandlemi, nakládaným zeleným pepřem, sušenými švestkami ap. Já to každé tartaletky ukryla několik kousků kandovaného zázvoru 😛

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Banánové placičky
    další
    Masové sušenky pro pejsky

    Přidejte svůj komentář