0 0
Tataráček z červené řepy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tataráček z červené řepy

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

I když se z červené řepy kdysi dávno používaly jen mladé listy, a to navíc jako léčivo, dnes už bohužel koupíme většinou jen bulvy.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rozehřejeme si troubu na 170 st. C. Řepy omyjeme, odřízneme kořínky a položíme je vedle sebe na kus alobalu. Osolíme a pokapeme olivovým olejem. Zabalíme a hodinu pečeme ve vyhřáté troubě. Alobal pak rozbalíme a řepu necháme chvíli zchladnout. Oloupeme jí, nakrájíme na kostky a umixujeme v mixéru nebo sekáčku anebo jí vcelku nastrouháme na jemném struhadle.

2
Hotovo

Česnek oloupeme, prolisujeme a na 2 lžících oleje orestujeme spolu s pokrájenou chilli papričkou jemně dorůžova.

3
Hotovo

Šalotku i lahůdkovou cibulku nakrájíme na malé kostičky.

4
Hotovo

Řepu, orestovaný česnek i s olejem, cibulku i šalotku smícháme v míse. Doplníme arašídové máslo (pokud nemáme, rozmixujeme dohladka čerstvé arašídy) a ochutíme kořením. Je to tak trochu alchymie. Ochucujeme do té doby, dokud nám směs nepřijde dokonalá :). Použijeme k tomu sojovku, kečup, hořčici, papriku, worchestr, citrónovou šťávu, pepř a sůl. Vychladíme.

5
Hotovo

Bagetky nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi na trošce oleje dozlatova. Hermelín nakrájíme také na plátky, které ještě přepůlíme. Pokládáme je na horké topinky. Na sýr navrstvíme tataráček a ozdobíme rukolou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pečená krkovice s máslovými brambory
další
Sladkokyselá vegetariánská směs

Přidejte svůj komentář