Ingredience
- 190 g uzený tempeh
 - 100 ml kokosové mléko
 - 40 g arašídy
 - 1 bulva fenykl
 - 1 cibule
 - 1 velký stroužek česnek
 - z 1 ks pomerančová šťáva
 - cca 1 lžíce limetová šťáva
 - 1 hrst čerstvý koriandr
 - z 0,5 ks limeta kůra
 - kousek zázvor
 - chilli koření
 - sůl
 - olej
 Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
 - sůl
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Rýži několikrát propláchneme. Nakonec zalijeme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme do změknutí, cca 12 minut od doby varu.  | 
2 Hotovo  | Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, tempeh na kostičky a na malé kousky také omytý fenykl. Ve velké pánvi (ideálně ve wok) rozpálíme olej, přihodíme cibuli s česnekem a mírně orestujeme. Přidáme na jemné nudličky nakrájený zázvor, fenykl a dále restujeme. Přisypeme nahrubo posekané oříšky a po 2 minutách také tempeh. Ještě pár minutek opékáme a přilijeme šťávu vymačkanou z pomeranče. Osolíme, okořeníme chilli kořením. Nakonec dolijeme kokosové mléko a chvilku dusíme. Přidáme koriandr a dochutíme limetovou kůrou a šťávou.  | 












