• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Tempeh v zeleninové směsi s arašídovým máslem a jasmínovou rýží
0 0
Tempeh v zeleninové směsi s arašídovým máslem a jasmínovou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tempeh v zeleninové směsi s arašídovým máslem a jasmínovou rýží

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1 marinovaný tempeh
  • 3 řapíky celeru
  • 1 červená paprika
  • 1 oranžová paprika
  • 1 velká cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 vrchovatá lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 kostka bio zeleninového bujónu
  • 1 vrchovatá lžička papriky
  • čerstvě mletý pepř
  • olej
  • jasmínová rýže

Postup:

Do velkého kastrolu nalijeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na velmi malé kousky nakrájený tempeh a restujeme. Přisypeme na kostičky nakrájené papriky a na plátky nakrájený celer, přidáme bujónovou kostku a zalijeme asi deci a půl vroucí vody. Přiklopíme pokličkou a 10 minut dusíme. Poté dochutíme sojovkou, pepřem, paprikou a zjemníme arašídovým máslem. Promícháme, ještě asi 2 minutky zahříváme a pak stáhneme z ohně. Případně doředíme ještě troškou vroucí vody.

V mezičasne si připravíme jasmínovou rýži.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Tvarohový nákyp s angreštem, muchovníkem a levandulí
další
Bezlepkové müsli tyčinky
předchozí
Tvarohový nákyp s angreštem, muchovníkem a levandulí
další
Bezlepkové müsli tyčinky

Přidejte svůj komentář