• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Tempeh v zeleninové směsi s arašídovým máslem a jasmínovou rýží
0 0
Tempeh v zeleninové směsi s arašídovým máslem a jasmínovou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tempeh v zeleninové směsi s arašídovým máslem a jasmínovou rýží

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 1 marinovaný tempeh
    • 3 řapíky celeru
    • 1 červená paprika
    • 1 oranžová paprika
    • 1 velká cibule
    • 1 velký stroužek česneku
    • 1 vrchovatá lžíce arašídového másla
    • 1 lžíce sojové omáčky
    • 1 kostka bio zeleninového bujónu
    • 1 vrchovatá lžička papriky
    • čerstvě mletý pepř
    • olej
    • jasmínová rýže

    Postup:

    Do velkého kastrolu nalijeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na velmi malé kousky nakrájený tempeh a restujeme. Přisypeme na kostičky nakrájené papriky a na plátky nakrájený celer, přidáme bujónovou kostku a zalijeme asi deci a půl vroucí vody. Přiklopíme pokličkou a 10 minut dusíme. Poté dochutíme sojovkou, pepřem, paprikou a zjemníme arašídovým máslem. Promícháme, ještě asi 2 minutky zahříváme a pak stáhneme z ohně. Případně doředíme ještě troškou vroucí vody.

    V mezičasne si připravíme jasmínovou rýži.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Tvarohový nákyp s angreštem, muchovníkem a levandulí
    další
    Vegetariánské „špekové“ knedlíky s cuketovým zelím

    Přidejte svůj komentář