0 0
Tempeh v zeleninové směsi s bazalkovým pestem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tempeh v zeleninové směsi s bazalkovým pestem

Postup přípravy

Sdílet

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 1 marinovaný tempeh (zdravá výživa nebo i Globus)
  • 10 cherry rajčátek
  • 3 stroužky česneku
  • 3 vrchovaté lžíce bazalkového pesta
  • 3 lžíce nakládaných sójových výhonků
  • 1 cibule
  • 1/2 červené papriky
  • kus bílé ředkve – daikon
  • kus pórku
  • kus čínského zelí
  • kousek chilli papričky
  • sůl
  • olivový olej
  • těstoviny – na našem případě tagliolini s lanýži – uvařené dle návodu

Postup:

Ve velké pánvi nebo nižším kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm na nudličky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na proužky nakrájený daikon, pak papriku, pórek a chilli papričku. Chvilku opékáme a přidáme na kostičky nakrájený tempeh a po chvíli také čínské zelí. Dále mícháme a restujeme a nakonec přidáme pesto, sojóvé výhonky a na půlky rozkrájená rajčátka. Dle chuti přisolíme. Ještě chvilku prohřejeme a podáváme s uvařenými těstovinami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Meduňkový čaj
další
Anglický jogurtový rozmarýnový chlebíček
předchozí
Meduňkový čaj
další
Anglický jogurtový rozmarýnový chlebíček

Přidejte svůj komentář