0 0
Tempeh v zeleninové směsi s bazalkovým pestem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tempeh v zeleninové směsi s bazalkovým pestem

    Postup přípravy

    Na 3-4 porce budeme potřebovat:

    • 1 marinovaný tempeh (zdravá výživa nebo i Globus)
    • 10 cherry rajčátek
    • 3 stroužky česneku
    • 3 vrchovaté lžíce bazalkového pesta
    • 3 lžíce nakládaných sójových výhonků
    • 1 cibule
    • 1/2 červené papriky
    • kus bílé ředkve – daikon
    • kus pórku
    • kus čínského zelí
    • kousek chilli papričky
    • sůl
    • olivový olej
    • těstoviny – na našem případě tagliolini s lanýži – uvařené dle návodu

    Postup:

    Ve velké pánvi nebo nižším kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm na nudličky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na proužky nakrájený daikon, pak papriku, pórek a chilli papričku. Chvilku opékáme a přidáme na kostičky nakrájený tempeh a po chvíli také čínské zelí. Dále mícháme a restujeme a nakonec přidáme pesto, sojóvé výhonky a na půlky rozkrájená rajčátka. Dle chuti přisolíme. Ještě chvilku prohřejeme a podáváme s uvařenými těstovinami.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Meduňkový čaj
    další
    Anglický jogurtový rozmarýnový chlebíček

    Přidejte svůj komentář