0 0
Těstoviny s krevetami a rajčaty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Těstoviny s krevetami a rajčaty

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Pokud koupíte krevety oranžové, jsou již uvařené. Stačí rozmrazit a krátce prohřát.

  • 15 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, celerový řapík na tenké plátky. Česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Bazalku opláchneme, osušíme a posekáme. Zkontrolujeme mražené krevety, jestli jsou dobře ošištěné. Čerstvé neočištěné případně očistíme.

2
Hotovo

Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny dle návodu.

3
Hotovo

Na pánvi, ideálně nepřilnavé, nalijeme trochu olivového oleje a rozpálíme. Vsypeme česnek a když se rozvoní, zvýšíme teplotu na maximum a přisypeme mražené krevety. Pustí trochu vody a začnou oranžovět. Přilijeme víno a rajčatovou passatu. Přidáme přepůlená rajčátka a celer. Zasypeme chilli kořením dle vlastní chuti, osolíme a promícháme. Dvě až tři minutky restujeme a přidáme i cibulku s bazalkou. Ještě minutku restujeme.

4
Hotovo

Slijeme těstoviny, ale nenecháme je moc okapat, mělo by v nich zbýt 1-2 lžíce vody, a dáme do připravené omáčky. Smísíme dohromady a na talířích posypeme sýrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Roláda z vepřové panenky se žampióny
další
Slaninová majonéza
předchozí
Roláda z vepřové panenky se žampióny
další
Slaninová majonéza

Přidejte svůj komentář