0 0
Těstoviny se žampiony zapečené v bešamelu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Těstoviny se žampiony zapečené v bešamelu

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 300 g těstovin (malá kolínka)
    • 250 g žampionů
    • 1 cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 100 g slaniny
    • 50 g másla
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 1,5-2 dl mléka
    • 50 g sýru parmazánového typu
    • sůl, pepř
    • čerstvý nebo mražený kopr
    • sypké zeleninové polévkové bio koření
    • olej
    • trochu másla na vymazání pekáčku

    Postup:

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na pánvi zpěníme na troše oleje na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek. Když je cibule orestovaná, přidáme kousky žampionů, pepř a osmažíme. V kastrolku z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Osolíme, přidáme polévkové koření a zalijeme studeným mlékem. Za stálého míchání uvaříme bešamel. Pekáček vymažeme máslem. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Hotové těstoviny slijeme, přidáme k nim žampiony, kopr a bešamel, promícháme a vyklopíme do pekáčku. Posypeme sýrem a zapečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu cca 25 minut, dokud sýr nezezlátne.

    Můžete podávat se zelným picles a posypané výhonky červené řepy.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Čočkový salát s čerstvou zeleninou
    další
    Tvarohový mramorovaný koláč

    Přidejte svůj komentář