0 0
Těstoviny se žampiony zapečené v bešamelu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Těstoviny se žampiony zapečené v bešamelu

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 300 g těstovin (malá kolínka)
  • 250 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1,5-2 dl mléka
  • 50 g sýru parmazánového typu
  • sůl, pepř
  • čerstvý nebo mražený kopr
  • sypké zeleninové polévkové bio koření
  • olej
  • trochu másla na vymazání pekáčku

Postup:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na pánvi zpěníme na troše oleje na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek. Když je cibule orestovaná, přidáme kousky žampionů, pepř a osmažíme. V kastrolku z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Osolíme, přidáme polévkové koření a zalijeme studeným mlékem. Za stálého míchání uvaříme bešamel. Pekáček vymažeme máslem. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Hotové těstoviny slijeme, přidáme k nim žampiony, kopr a bešamel, promícháme a vyklopíme do pekáčku. Posypeme sýrem a zapečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu cca 25 minut, dokud sýr nezezlátne.

Můžete podávat se zelným picles a posypané výhonky červené řepy.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Čočkový salát s čerstvou zeleninou
další
Tvarohový mramorovaný koláč
předchozí
Čočkový salát s čerstvou zeleninou
další
Tvarohový mramorovaný koláč

Přidejte svůj komentář