Ingredience
- 500 g mascarpone
 - 200 ml šlehačka 33%
 - 100 ml silná káva
 - 100 g moučkový cukr
 - 40 ml Amaretto
 - 3 žloutek
 - kakao
 - cukrářské piškoty
 - sůl
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Připravíme si silnou kávu a ochutíme Amarettem. Žloutky vyklopíme do kovové misky, zasypeme cukrem a maličkou špetičkou soli. Misku položíme na kastrůlek s lehce vroucí vodou a nad párou metličkou vyšleháme do světlé husté pěny.  | 
2 Hotovo  | Žloutkovou směs necháme chviličku zchladnout a opatrně do ní vmícháme mascarpone. Vychlazenou šlehačku vyšleháme do polotuha a následně také vmícháme do krémové hmoty.  | 
3 Hotovo  | Pekáček vyložíme pečícím papírem (alespoň dno), aby se nám následně dezert líp vyndaval. Cukrářské piškoty z obou stran smáčíme bleskurychle (aby se příliš nenasákly) v ochucené kávě a vyskládáme je na dno. Pokryjeme částí krému, pokračujeme další vrstvou bleskově máčených piškot a navrch navrstvíme zbytek krému. Formou několikrát poklepeme o stůl, aby krém zaplnil všechny spáry.  | 
4 Hotovo  | Kakao nasypeme do malého cedníčku a pomocí poklepávání o sítko jím poprášíme celou plochu dezertu. Hezky poctivě. Formu zakryjeme fresh fólií a necháme pár hodin zatuhnout v lednici.  | 











