Ingredience
Tortilly
- 170 g červená čočka
 - 340 ml studená voda
 - sůl
 - 200 g strouhaný čedar
 - olej
 Náplň
- 200 g čerstvý sýr typu Lučina
 - na rozředění sýra šlehačka
 - 5 sušená rajčata
 - 1 lžíce arašídové máslo
 - sůl
 - čerstvě mletý pepř
 - křupavá smažená cibulkakoupila jsem v Lidl
 - salát s rukolou
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Červenou čočku propláchneme a namočíme na cca 5 hodin do studené vody. Pak vodu z čočky slijeme, dolijeme čistou vodou dle návodu, osolíme a případně okořeníme kořením dle vlastní chuti. Rozmixujeme ponorným nebo stolním mixérem na tekutou kaši.  | 
2 Hotovo  | Na opečení je ideální nepřilnavá menší pánvička. Rozehřejeme na 3/4 výkon, kápneme kapku oleje a nalijeme půl sběračky směsi. Nakláněním pánvičky rozvrstvíme po celé ploše a navrch nasypeme strouhaný sýr. Ze spodní strany opečeme a když se tortilla "pustí" pánve, obracečkou otočíme. Opečeme i ze sýrové strany.  | 
3 Hotovo  | Ze sýra, smetany a arašídového másla utřeme vidličkou pomazánku. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájená sušená rajčata. Směsí potíráme tortilly, posypeme křupavou cibulkou a ozdobíme salátem.  | 















