0 0
Třešňová marmeláda s koňakem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Třešňová marmeláda s koňakem

Postup přípravy

Sdílet

První brandy vypálili z hroznů v 16. století Holanďané proto, že se víno v sudech na lodích kazilo. O několik desetiletí později je však trumfli Francouzi, kteří proces dvojitého pálení zdokonalili. Francouzi však stále dávají přednost dobrému vínu a většinu koňakové produkce vyváží do celého světa.

Na 4 střední skleničky budeme potřebovat:

  • 1 kg vypeckovaných třešní
  • 350 g cukru
  • 1 Gelfix 3:1
  • 1 plná lžíce koňaku (použila jsem Courvoisier)
  • 1 plná lžíce citronové šťávy

Postup:

Třešně propláchneme a vypeckujeme. Doporučuju použít odpeckovač, práci to značně ulehčí. Vypeckované třešně nasypeme do kastrolu a dáme vařit na rozptylovač plamene. Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme koňak a přivedeme k varu.

Odvážíme 350 g cukru. 2 lžíce z tohoto množství smícháme s Gelfixem. Když se třešně už asi 1 minutu vaří, vmícháme Gelfix s trochou cukru a vaříme další 2 minuty. Poté přimícháme cukr a častého míchání vaříme ještě asi 2 minuty. Přimícháme citronovou šťávu.

Plníme horké (stále máme zapnutý sporák pod ovocnou směsí), přes kovový trychtýř, do předem vyvařených skleniček. Čistou utěrkou otřeme okraj a zavíčkujeme. Na chvíli obrátíme dnem vzhůru.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Grilovaný lososový hřeben s bramborovým pyré
další
Vepřová kapsa s jablečným čatní a bramborovým knedlíkem
předchozí
Grilovaný lososový hřeben s bramborovým pyré
další
Vepřová kapsa s jablečným čatní a bramborovým knedlíkem

Přidejte svůj komentář