0 0
Tuňákový salát

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tuňákový salát

    Postup přípravy

    Lehký a osvěžující salát s tuňákem a vajíčkem, další z našich „hubnoucích“ večeří pro tři 🙂

     

    • 1 konzervička tuňáku ve vlastní šťávě (celé kousky z Lidl)
    • 2 vejce
    • 3 listy ledového salátu
    • 1 červená paprika
    • 1 žlutá paprika
    • 1 salátová okurka
    • 1 mrkev
    • 1 šalotka

    Na zálivku:

    • šťáva z půlky citronu
    • 2 lžíce javorového sirupu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1/3 lžičky dijonské hořčice
    • špetka soli

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky omyjeme a ostraníme z nich semínka. Nakrájíme na kousky. Okurku oloupeme a nahrubo nastrouháme, stejně tak mrkev. Salát natrháme na kousky, vše smícháme a rozdělíme na talíře. Šalotku nakrájíme na kroužky a salát jimi posypeme. Z tuňáka slijeme vodu, tlakem na uvolněné víčko vodu vymačkáme a rybu rozdělíme na talíře. Citron vymačkáme, smícháme s javorovým sirupem, olejem, hořčicí a solí a vyšleháme vidličkou. Zálivkou polijeme salát na talířích. Ozdobíme vejci.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Růžičková kapusta na víně se slaninou a rybím filé
    další
    Brokolice zapečená s mletým masem

    Přidejte svůj komentář