0 0
Tvarohový mramorovaný koláč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tvarohový mramorovaný koláč

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na koláčovou formu o průměru 28 cm budeme potřebovat:

    Těsto

    • 170 g polohrubé mouky
    • 100 g mléka (ne, nespletla jsem se, skutečně jsem mléko i olej vážila :))
    • 50 g cukru krupice
    • 60 g oleje
    • 2 polévkové lžíce kakaa
    • 1/2 prášku do pečiva
    • špetka soli

    Náplň

    • 1 tučný tvaroh
    • 100 g mléka
    • 50 g moučkového cukru
    • 1 vejce
    • 1/2 vanilkového pudinku
    • špetka soli

    Postup:

    V míse rozšleháme vejce s cukrem do pěny, přilijeme olej a mléko. V jiné misce smícháme mouku s kakaem, práškem a solí a za stálého míchání metličkou přesypeme do mísy s vejci. Těsto šleháme jen nezbytně nutnou dobu. Koláčovou formu o průměru 29 cm vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo pouze vyložíme pečícím papírem a tři čtvrtiny hnědého těsta do ní přelijeme. Stěrkou roztáhneme do stran.

    Misku od mouky použijeme na smíchání tvarohu s vejcem, cukrem, mlékem a pudinkem. Vznikne nám tekutá hmota, kterou vylijeme na těsto a také roztáhneme do stran.

    Zbytek hnědého těsta rozředíme lžící mléka, zamícháme a nepravidelně rozlijeme po tvarohu.

    Troubu předehřejeme na 180 st. C a těsto v ní po dobu 20 minut zapečeme. Potom teplotu snížíme (chvilku otevřeme dvířka trouby) na 160 st. C a dopečeme ještě dalších cca 20 minut. Je-li koláč hotový otestujeme zapíchnutím špejle doprostřed koláče.

    tvarohovy-mramorovy-kolac-syrovy

     

    tvarohovy-mramorovy-kolac-peceny

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Těstoviny se žampiony zapečené v bešamelu
    další
    Vepřové závitky s bylinkami a pečené brambory
    předchozí
    Těstoviny se žampiony zapečené v bešamelu
    další
    Vepřové závitky s bylinkami a pečené brambory

    Přidejte svůj komentář