0 0
Tvarohový nákyp s angreštem, muchovníkem a levandulí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tvarohový nákyp s angreštem, muchovníkem a levandulí

    Postup přípravy

    Na 6 porcí budeme potřebovat:

    • 750 g měkkého tvarohu
    • 450 g směsi angreštu a muchovníku (indiánské ovoce – podobné borůvkám)
    • 150 g hrubé mouky
    • 80 g třtinového cukru s vanilkou (cukr mám ve velké zavařovací sklenici zavřený s vanilkovým luskem)
    • 70 g másla
    • 5 vajec
    • 3 lžíce citrónové šťávy
    • 1 dl šlehačky pro případ, že máme hustý tvaroh
    • levandulové kvítky ze 4 sušených levandulí
    • hrst nahrubo pomletých neloupaných mandlí
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • špetka soli

    Postup:

    V mixéru utřeme cukr se žloutky do pěny. Přidáme napůl rozehřáté máslo. Přimícháme citrónovou šťávu, sůl, tvaroh a mouku s práškem do pečiva a případně zakápneme šlehačkou. Z bílků a špetičky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi. Zapékací misku (30×18 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní přelijeme a uhladíme do krajů. Poklademe pravidelně angreštem a posypeme plody muchovníku. Posypeme odranými kvítky levandule a mandlovou drtí. Pekáček přikryjeme alobalem a zapečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 170 st. C. Poté alobal sundáme a dopečeme ještě cca 30 minut.

    Nákyp necháme chviličku vydýchnout a rozdělíme na porce. Na talířích můžeme pokapat tekutým medem nebo javorovým sirupem.

    nakyp

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Koláč z listového těsta s chřestem a rajčaty
    další
    Tempeh v zeleninové směsi s arašídovým máslem a jasmínovou rýží

    Přidejte svůj komentář