0 0
Utopenci z uzeného tempehu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Utopenci z uzeného tempehu

    Postup přípravy

    I vegoši mají chutě, to je jasný. Varování! Pokud ochutnáte i vy ostatní, může se stát, že příští utopence už budete dělat taky jenom z tempehu 🙂

    Na 1 sklenici budeme potřebovat:

    • 1 uzený tempeh
    • 1 cibule
    • 1/3 červené chilli papričky
    • 250 ml vody
    • 5 lžic kvalitního octu
    • 3 bobkové listy
    • 6 kuliček nového koření
    • 6 kuliček pepře
    • 1 lžička cukru
    • 1/3 lžičky soli

    Postup:

    Vodu svaříme s octem, cukrem, solí a kořením a necháme vychladnout. Tempeh nakrájíme na kostky, cibuli na proužky a chilli papričku na kolečka. Nasypeme střídavě do sklenice, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a uschováme v lednici. Necháme uležet 4-5 dní.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vegetariánská restaurace Etnosvět
    další
    Bílé fazole se zeleninou a pita chlebem

    Přidejte svůj komentář