0 0
Vafle s dušenými hruškami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vafle s dušenými hruškami

Postup přípravy

Sdílet

Na 10 vaflí budeme potřebovat:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 130 g hladké mouky
  • 450 g vlahého mléka
  • 3 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 vrchovatá lžíce třtinového cukru
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli

Dušené hrušky

  • 6 hrušek
  • 20 g másla
  • 3 lžíce koňaku
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu Gustin
  • hrst sušených brusinek
  • špetka mletého badyánu
  • špetička soli

Připravíme si těsto na vafle. Do mléka rozmícháme cukr a žloutky, přidáme mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva a přilijeme rozpuštěné máslo. Vymícháme hladké těsto. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej do připraveného těsta vmícháme. Nahřátý vaflovač potřeme máslem a pomocí naběračky nalijeme přiměřené množství na plotýnku. Uzavřeme a pečeme, dokud nejsou vafle zlatavé.

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a na másle orestujeme. Přidáme koňak, brusinky, hřebíčky, badyán, sůl a javorový sirup a restujeme. Po chvilce zalijeme troškou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Dle potřeby vodu stále po troškách přiléváme. Když už jsou hrušky měkké, vlijeme asi deci vody s rozmíchaných Gustinem a necháme zhoustnout.Vafle nakrájíme na dílky a na talířích polijeme ještě trochou javorového sirupu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Bramboro-kapustové placky se smetanovým dipem
další
Pstruh lososovitý s risottem a zelenými fazolkami
předchozí
Bramboro-kapustové placky se smetanovým dipem
další
Pstruh lososovitý s risottem a zelenými fazolkami

Přidejte svůj komentář