0 0
Vafle s dušenými hruškami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vafle s dušenými hruškami

    Postup přípravy

    Na 10 vaflí budeme potřebovat:

    • 200 g polohrubé mouky
    • 130 g hladké mouky
    • 450 g vlahého mléka
    • 3 vejce
    • 50 g rozpuštěného másla
    • 1 vrchovatá lžíce třtinového cukru
    • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    • špetka soli

    Dušené hrušky

    • 6 hrušek
    • 20 g másla
    • 3 lžíce koňaku
    • 3 lžíce javorového sirupu
    • 3 hřebíčky
    • 1 lžička kukuřičného škrobu Gustin
    • hrst sušených brusinek
    • špetka mletého badyánu
    • špetička soli

    Připravíme si těsto na vafle. Do mléka rozmícháme cukr a žloutky, přidáme mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva a přilijeme rozpuštěné máslo. Vymícháme hladké těsto. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej do připraveného těsta vmícháme. Nahřátý vaflovač potřeme máslem a pomocí naběračky nalijeme přiměřené množství na plotýnku. Uzavřeme a pečeme, dokud nejsou vafle zlatavé.

    Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a na másle orestujeme. Přidáme koňak, brusinky, hřebíčky, badyán, sůl a javorový sirup a restujeme. Po chvilce zalijeme troškou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Dle potřeby vodu stále po troškách přiléváme. Když už jsou hrušky měkké, vlijeme asi deci vody s rozmíchaných Gustinem a necháme zhoustnout.Vafle nakrájíme na dílky a na talířích polijeme ještě trochou javorového sirupu.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Bramboro-kapustové placky se smetanovým dipem
    další
    Hrstková polévka

    Přidejte svůj komentář