0 0
Vafle s jahodami a zakysanou smetanou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vafle s jahodami a zakysanou smetanou

    Postup přípravy

    Sdílet

    Skvělý moučník anebo sladká večeře. Recept na vafle jsem objevila na internetu.

    • 175 g hladké mouky
    • 150 ml plnotučného mléka
    • 7 lžic oleje
    • 1 vanilkový cukr
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • 3 vejce
    • 2 špetky soli

    Na omáčku:

    • miska jahod
    • 3 lžíce medu
    • 2 zakysané smetany

    Do mísy dáme sypké ingredience a přidáme mléko, olej a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Do rozehřátého vaflovače dáváme porce těsta a pečeme vafle.

    Z umytých rozkrájených jahod, medu a zakysané smetany rozmícháme omáčku.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Makovec s čokoládovou polevou
    další
    Krůtí řízek s bramborovým salátem
    předchozí
    Makovec s čokoládovou polevou
    další
    Krůtí řízek s bramborovým salátem

    Přidejte svůj komentář