0 0
Vafle s pečenými jablky a zakysanou smetanou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vafle s pečenými jablky a zakysanou smetanou

    Postup přípravy

    Sdílet

    Po dlouhé době nás zase dostihla chuť na vafle. Tentokrát jsme je zkusili s pečenými jablíčky.

    • 200 g polohrubé mouky
    • 130 g hladké mouky
    • 450 g vlahého mléka
    • 3 vejce
    • 50 g rozpuštěného másla
    • 1 vrchovatá lžíce třtinového cukru
    • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    • špetka soli

    Na ozdobení:

    • 3 jablka
    • 30 g másla
    • lžíce třtinového cukru
    • javorový sirup
    • zakysaná smetana

    Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo a žloutky. V kuchyňském robotu rozmícháme. Mezitím si ušleháme tuhý sníh z bílků, který zlehka vmícháme do těsta. Ve vaflovači upečeme vafle, které ozdobíme plátky jablek opečených na másle s trochou třtinového cukru a skořice. Ozdobíme jablíčky opečenými na másle s trochou cukru a skořice a zakysanou smetanou. Vafle nepečeme do zásoby, protože rychle ztrácí křupavost.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Grilovaná zelenina s tymiánem
    další
    Kuře na paprice
    předchozí
    Grilovaná zelenina s tymiánem
    další
    Kuře na paprice

    Přidejte svůj komentář