Postup přípravy
Po dlouhé době nás zase dostihla chuť na vafle. Tentokrát jsme je zkusili s pečenými jablíčky.
- 200 g polohrubé mouky
- 130 g hladké mouky
- 450 g vlahého mléka
- 3 vejce
- 50 g rozpuštěného másla
- 1 vrchovatá lžíce třtinového cukru
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- špetka soli
Na ozdobení:
- 3 jablka
- 30 g másla
- lžíce třtinového cukru
- javorový sirup
- zakysaná smetana
Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo a žloutky. V kuchyňském robotu rozmícháme. Mezitím si ušleháme tuhý sníh z bílků, který zlehka vmícháme do těsta. Ve vaflovači upečeme vafle, které ozdobíme plátky jablek opečených na másle s trochou třtinového cukru a skořice. Ozdobíme jablíčky opečenými na másle s trochou cukru a skořice a zakysanou smetanou. Vafle nepečeme do zásoby, protože rychle ztrácí křupavost.