0 0
Vajíčková pomazánka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vajíčková pomazánka

Postup přípravy

Sdílet

Jestlipak víte, že slípce trvá den a noc, než vyprodukuje jedno vajíčko? A jakmile ho snese, oklepe se a do půl hodinky začíná nanovo 😛

Na 2 – 3 porce budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 300 g čerstvého sýru
  • 3 plné polévkové lžíce majonézy
  • hrst sekané petrželové natě
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1/2 lahůdkové cibulky
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Postup:

Vajíčka necháme aspoň půl hodinku vyndané z lednice a poté je vložíme do vroucí vody do malého kastrůlku. Vaříme 9 minut a hned poté jim dopřejeme spršku vody studené. Vodu slijeme a s kastrůlkem důkladně zatřeseme, aby skořápka na vejcích popraskala. Přilijeme ještě jednou studenou vodu, necháme minutku ustát a oloupeme. Zdá se mi, že loupání jde takto nějak líp. Dobu vaření zbytečně neprotahujeme, vajíčka stejně měkčí nebudou a žloutek by nám zešedl a byl by moc suchý.

Vajíčka rozstrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme Paloučky, na tenké nudličky pokrájenou cibulku, a také posekanou petrželku. Ochutíme solí, pepřem a hořčicí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Jablečný crumble se švestkami
další
Karbanátky z tofu a černé čočky
předchozí
Jablečný crumble se švestkami
další
Karbanátky z tofu a černé čočky

Přidejte svůj komentář