Ingredience
- 190 g uzený tempeh
 - 100 ml šlehačka
 - 50 ml bílé víno
 - 50 ml voda
 - 3 kyselá okurka
 - 3 sušená rajčata
 - 2 stroužky česnek
 - 1 cibule
 - 1 jarní cibulka
 - 1 lžíce plnotučná hořčice
 - sojová omáčka
 - mletý kmín
 - čerstvě mletý pepř
 - chilli vločky
 - olej
 Příloha
- jasmínová rýže
 - sůl
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Rýži propláchneme několikrát vodou. Když budeme slívat už vodu nezkalenou, doplníme rýži jeden a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka, cca 12 minut. Nejdřív přivedeme rychle k varu a pak teplotu stáhneme.  | 
2 Hotovo  | Na pánvičce rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm dosklovata na proužky nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Zakápneme vínem a vydusíme. Přidáme na kostičky nakrájený tempeh a chvíli restujeme. Přisypeme pokrájené okurky a sušená rajčata. Okořeníme, ochutíme dle vlastních preferencí. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, včetně zelené části, a zalijeme šlehačkou rozmíchanou s trochou vody. Podusíme do zahoustnutí.  | 













