0 0
Vegetariánské cannelloni s uzeným tempehem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vegetariánské cannelloni s uzeným tempehem

    Postup přípravy

    Na 5-6 porcí budeme potřebovat:

    • balení cannelloni 24 ks trubiček

    Rajčatové ragú

    • 3 balení rajčatového pyré
    • 2 uzené tempehy
    • 2 velké stroužky česneku
    • 1 cibule
    • 1 velká mrkev
    • kus celeru
    • kus pórku

    Bešamel

    • 30 g másla
    • cca 3 dl mléka
    • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
    • sůl
    • citrónová šťáva

    Navíc

    • 30 g sýra parmazánového typu
    • 2 velká rajčata
    • máslo

    Postup:

    Ve větším kastrole rozehřejeme olej a na něm orestujeme drobně pokrájenou cibuli s česnekem. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do kastrolu. Zase chvilku restujeme a přidáme nahrubo nastrouhaný tempeh. Chvilku opékáme a přisypeme na kousky nakrájený pórek. Přilijeme rajčatové pyré, osolíme, opepříme, promícháme, přikryjeme pokličkou a asi 10 minut podusíme.

    Mezitím si připravíme bešamel. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uvaříme světlou jíšku. Rozředíme studeným mlékem a svaříme dohusta. Osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a citrónovou šťávou.

    Rajčata nakrojíme do křížku, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Sýr nastrouháme najemno. Zapékací misku vymažeme máslem.

    Cannelloni naplníme rajčatovou směsí. A to buď malou lžičkou, anebo obětujeme plnící sáček s velkým otvorem, se kterým to jde opravdu báječně. Sáček naplníme směsí a tlačíme jí do těstovinových trubiček. Tady se hodí pomoc ruky navíc :).

    Naplněné trubičky naskládáme do vymazaného pekáče, posypeme nakrájenými rajčaty, polijeme bešamelem a strčíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 20 minut. Po této době pokrm posypeme strouhaným sýrem a zapečeme dalších 20 minut dozlatova.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Bezová letní limonáda
    další
    Rozmarýno-sýrová bagetka

    Přidejte svůj komentář