0 0
Vepřová panenka po indicku s plackami čapátí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vepřová panenka po indicku s plackami čapátí

    Postup přípravy

    Kari koření – Indy nazývané spíš masálá – se skládá až z 25 druhů koření. A představte si, že jedna jeho složka, žlutá kurkuma brání tloustnutí. Takže se této dobroty můžete v klidu nacpat až k prasknutí 🙂

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    •  1 vepřová panenka (bude-li malinko tučnější, je to výhoda)
    • 1 střední cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 1 menší kyselé jablko (nám odpadlo ze stromku ještě nezralé)
    • 2 řapíky celeru
    • 150 ml šlehačky
    • 2 vrchovaté lžičky hrubozrnného kari koření
    • 2 lžíce sojové omáčky
    • sůl
    • olej

    Čapátí

    • 250 g polohrubé mouky
    • 1,5 dl vody
    • 2 lžíce oleje
    • necelá 1/2 zarovnané lžičky soli
    • kus másla na potření placek

    Postup:

    Panenku rozkrájíme na velmi tenké plátky, max půl centimetru. Do pánve (použila jsem svojí novou pánev tajine http://www.snedeno.cz/blog/jak-jsem-zacala-upgradovat-kuchyn) dáme trochu oleje, na proužky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Cibuli orestujeme, až začne jemňounce růžovět a zasypeme kari kořením. Vařečkou jí přesuneme na kraj pánve a na volném prostoru postupně z obou stran necháme zatáhnout plátky panenky. Hotové plátky zase nakupíme na cibuli. Když máme plátky zatažené, rozprostřeme je po celé pánvi. Přidáme na plátky nakrájené (vykrojené a rozčtvrcené) jablíčko a na kousky nakrájené řapíky celeru. Promícháme, přiklopíme poklicí a chvilku dusíme. Asi po 10 minutách zalijeme šlehačkou, ochutíme solí a sojovkou a už jen krátce zahřejeme.

    V mezičase si připravíme těsto na čapátí. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vodu a olej a zpracujeme tuhé těsto. Rozkrojíme na 3 části a z každé vyválíme velmi tenkou placku. Placky opečeme z obou stran na suché pánvi, až se jim udělají puchýře. Horké placky pomažeme kouskem másla.

    indie-panenka-priprava

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Svěží nepečený borůvkový dort
    další
    Těstoviny s rajčaty a mozzarellou

    Přidejte svůj komentář