0 0
Vepřová polévka s tyrolským knedlíčkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Na polévku
200 g vepřové maso jakékoliv, já použila libovou krkovici
2 ks mrkev
2 kostky zeleninový bio bujón
1 ks cibule
kus velikosti 2 mrkví celer
4 ks nové koření
4 ks pepř
1 lžíce máslo
Na knedlíčky - 8 ks
150 g Troubelín
100 g bílé pečivo
60 ml mléko
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce máslo
dle potřeby hrubá mouka
sůl
čerstvě mletý pepř
pažitka
olej

Vepřová polévka s tyrolským knedlíčkem

Trendy:
  • Masožrout

Nové koření se do Evropy dostalo až v 17. století z "Nového světa", proto ten název. Původní obyvatelé Střední Ameriky mu říkali
jamajský pepř.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na polévku

  • Na knedlíčky - 8 ks

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso opláchneme, vložíme do studené vody, přidáme nové koření a pepř, přikryjeme pokličkou a dáme na sporák a velmi pozvolna vaříme cca 2 hodiny. Po dvou hodinách přidáme celou cibuli, jednu celou mrkev a půlku připraveného celeru. Přikryjeme a zlehka vaříme další třičtvrtě hodinu.

2
Hotovo

Zbylou mrkev a celer nakrájíme na kousky a orestujeme na kousku másla. Uvařenou polévku přecedíme přes husté síto k orestované zelenině. Do polévky nakrájíme také maso a ještě 5 minut povaříme.

3
Hotovo

Mezitím, co se nám polévka vaří, nakrájíme si na kostičky pečivo a odložíme do misky. Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibulku a přendáme k houstičkám. Troubelín nakrájíme na maličké kostičky a přidáme také do mísy. Přisypeme část pažitky. Mléko rozšleháme vidličkou s vejcem, solí a pepřem a také přilijeme k pečivu. Důkladně promícháme vařečkou a necháme chvíli odstát. Poté zpracujeme těsto ještě rukou. Pokud bude řídké, přidáme trošku hrubé mouky. Jen tolik, aby se daly ukoulet v dlaních koule. Ty pak rozplácneme na silnější placičky (tvar karbanátku) a lehounce obalíme v hrubé mouce. Na pánvi rozpálíme olej a placičky na něm usmažíme z obou stran.

4
Hotovo

Do talíře vložíme 1-2 placičky a přelijeme polévkou. Posypeme zbytkem pažitky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Ovocné müsli tyčinky s mákem
další
Zeleninový salát s medovo hořčičnou zálivkou a fetou

Přidejte svůj komentář