0 0
Hovězí vývar s tyrolským knedlíčkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Na polévku
800 g hovězí přední maso
1 mrkev
1 cibule
1 česnek
kus celer
6 nové koření
6 pepř
3 bobkový list
Na knedlíčky - 8 ks
100 g zrající sýr např. Romadúr
80 g bílé pečivo
50 ml mléko
1 vejce
1 cibule
1 lžíce máslo
dle potřeby hrubá mouka
sůl
čerstvě mletý pepř
pažitka
olej

Hovězí vývar s tyrolským knedlíčkem

Trendy:
  • Masožrout

Nové koření se do Evropy dostalo až v 17. století z "Nového světa", proto ten název. Původní obyvatelé Střední Ameriky mu říkali jamajský pepř.

  • 310 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na polévku

  • Na knedlíčky - 8 ks

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso opláchneme, vložíme do studené vody, přidáme nové koření, bobkový list a pepř a přivedeme rychle k varu. Přidáme omytou zeleninu (loupat nemusíme), přikryjeme pokličkou, teplotu stáhneme na minimum a velmi lehounce vaříme "táhneme" na nejmenším hořáku cca 5 hodin. Uvařenou polévku přecedíme přes husté síto. Zeleninu vyhodíme a libové maso nakrájíme na kousky.

2
Hotovo

Mezitím, co se nám polévka vaří, nakrájíme si na kostičky pečivo a odložíme do misky. Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibulku a přendáme k houstičkám. Sýr nakrájíme na maličké kostičky a přidáme také do mísy. Přisypeme část pažitky. Mléko rozšleháme vidličkou s vejcem, solí a pepřem a také přilijeme k pečivu. Důkladně promícháme vařečkou a necháme chvíli odstát.

3
Hotovo

Následně zpracujeme těsto ještě rukou. Pokud bude řídké, přidáme trošku hrubé mouky. Jen tolik, aby se daly ukoulet v dlaních koule. Ty pak rozplácneme na silnější placičky (tvar karbanátku) a osmažíme na pánvi na oleji z obou stran dozlatova.

4
Hotovo

Do talíře vložíme nakrájené maso, 1-2 placičky a přelijeme polévkou. Posypeme zbytkem pažitky.

5
Hotovo

Uvařeno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Banánový koláč bez mouky a bez cukru
další
Vegetariánské zelené kari
předchozí
Banánový koláč bez mouky a bez cukru
další
Vegetariánské zelené kari

Přidejte svůj komentář