0 0
Vepřová roláda s bramborovo-parmezánovým pyré

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vepřová roláda s bramborovo-parmezánovým pyré

    Postup přípravy

    Na můj vkus je tento recept moc obsáhlý, ale někdy si můžeme trošku zařádit a strávit v kuchyni více času 🙂

    Na roládu:

    • 1 kg vepřové kýty
    • 100 g slaniny na plátky
    • 3 vejce
    • 1 červená paprika
    • hrst listů špenátu nebo polníčku
    • sůl, pepř
    • hořčice
    • cibule
    • olej
    • 1 dl bílého vína
    • 1 lžička Gustinu

    Na pyré:

    • 10 brambor
    • 2 lahůdkové cibulky
    • 50 g nastrouhaného parmezánu
    • 50 g másla
    • sůl, kmín
    • čerstvá majoránka

    Maso na roládu si necháme v lepším případě rozkrojit od řezníka. Doma rozložíme na prkénko, přikryjeme mikrotenovým sáčkem a paličkou rozklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny. Vajíčka rozklepneme do kastrolu na trochu másla, osolíme a necháme srazit. Na slaninu rozložíme listy špenátu nebo polníčku, na ně rozetřeme míchaná vejce a doprostřed položíme na proužky nakrájenou papriku. Pokud jste šikovní jako já, povolejte na pomoc se zavinutím rolády dalšího rodinného příslušníka :). Jeden se snaží držet roládu pohromadě a druhý jí hbitými pohyby obtáčí režnou nití. My s Kubou jsme dobrý tým 😀

    Do pekáčku nalijeme trochu oleje a zesklovatíme na něm pokrájenou cibuli. Nahrneme jí na stranu, vložíme roládu a ze všech stran opečeme, aby se zatáhla. Potom podlijeme trochou vody, přiklopíme poklicí nebo překryjeme alobalem a dáme do trouby asi na 35 minut. Poté poklici sundáme, podlijeme vínem smíchaným s vodou a ještě z každé strany asi 15 minut opékáme, aby roláda zezlátla. Když je hotová, vyndáme jí z pekáčku, odstraníme nit a roládu nakrájíme. Výpek dle potřeby rozředíme a rozmixujeme. Zahustíme lžičkou Gustinu smíchaného se lžící vody.

    Když je maso ve finálním opékání, dáme vařit oloupané a nakrájené brambory. Osolíme, kmín vložíme do sítka na čaj a přidáme k bramborám. Mezitím nakrájíme lahůdkovou cibulku a nastrouháme parmezán. Když jsou brambory uvařené, vyndáme sítko s kmínem, vodu slijeme, přidáme cibulku, máslo a sýr, případně osolíme a rozšťoucháme.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Tiramisu
    další
    Velikonoční makový beránek

    Přidejte svůj komentář