0 0
Vepřové kousky v tomato-zeleninové směsi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vepřové kousky v tomato-zeleninové směsi

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 300 g vepřové plece
    • 15 černých oliv
    • 8 půlek sušených rajčat
    • 8 cherry rajčátek
    • 3 větší stroužky česneku
    • 1 pivo
    • 1 šálek bílých fazolí (buď z plechovky nebo předem uvařených)
    • 1 větší cibule
    • 1 větší lahůdková cibulka
    • 1 střední rajčatový protlak
    • 1 lžíce sojové omáčky
    • 1/3 lžičky chilli koření
    • sůl
    • olej
    • jasmínová rýže nebo špagety

    Postup:

    Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm dorůžova na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme půlku posekaného česneku a na malé kousky nakrájené maso. Za velmi častého míchání opékáme, až se vydusí veškerá šťáva a maso začne zlátnout. Potom podlijeme trochou piva dusíme až do vydušení tekutiny. Toto stále opakujeme, až spotřebujeme všechno pivo. S největší pravděpodobností v té době bude maso ještě tuhé, takže místo piva budeme přilévat po troškách horkou vodu.

    Mezitím si nakrájíme na proužky sušená rajčata, lahůdkovou cibulku a olivy. Bílé fazole si buď namočíme den předem a před přípravou tohoto receptu je uvaříme doměkka nebo zakoupíme nakládané a slijeme z nich nálev nebo vyndáme z mrazáku předvařené.

    Když je maso téměř měkké, okořeníme chilli kořením, promícháme a přilijeme k němu ještě trochu vody. Přisypeme pokrájenou zeleninu, zbytek česneku a fazole (jestliže máme fazole z plechovky, přimícháme je až úplně na konec). Přidáme také protlak, sůl, sojovku, promícháme a ještě několik minutek povaříme. Zcela na závěr, cca minutu před dokončením přidáme na půlky nakrájená cherry rajčátka.

    Podáváme s rýží nebo těstovinami.

    Jasmínovou rýži propláchneme několikrát chladnou vodou. Potom vodu doplníme do 1 a půl násobku množství rýže, osolíme a pod pokličkou uvaříme 10-12 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Drobenkový koláč s meruňkovým pyré
    další
    Domácí degustace výborného vína – dárek Snědenu k 2. narozeninám

    Přidejte svůj komentář