0 0
Vepřové medailonky se šalvějí a špenátovými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vepřové medailonky se šalvějí a špenátovými brambory

Postup přípravy

Sdílet

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

Vepřové medailonky se šalvějí

  • 450 g vepřové kýty
  • 100 g sušené šunky
  • šalvějové lístky
  • hladká mouka
  • sůl
  • 1/2 dl whisky (zvolila bych bílé bíno, ale došlo a s whisky to bylo překvapivě dost dobré 😀 )
  • 1 zeleninový bio bujon
  • olej
  • 1 lžička hladké mouky

Špenátové brambory

  • 5 brambor
  • 1/2 sáčku mražených špenátových listů
  • 1 cibule
  • 20 g másla
  • olej
  • kmín
  • sůl

Postup:

Kýtu nakrájíme na cca 2 cm plátky, a ty ještě na cca 5 cm „medailonky“. Lehce je naklepeme paličkou, osolíme, do každého vtlačíme lístek šalvěje, obalíme v polovině plátku sušené šunky, přitlačíme a obalíme v hladké mouce. Do většího kastrolu nalijeme trochu oleje, rozpálíme a plátky na něm z obou stran opečeme dozlatova. Zalijeme whisky, necháme vypařit a podlijeme trochou vody, ve které jsme rozpustili bujon. Přiklopíme pokličkou a dusíme. Postupně podléváme malým množstvím horké vody a vždy vydusíme. Postup opakujeme do změknutí masa (cca 50 minut). Maso v polovině přípravy obrátíme. Ke konci vmícháme mouku rozkvedlanou s vlažnou vodou a svaříme do zhoustnutí.

Připravíme si špenátové brambory. Brambory oloupeme a uvaříme s trochou kmínu doměkka. V malém kastrolku rozpálíme olej, orestujeme na něm cibuli a podusíme špenát. Nepřikrýváme pokličkou, aby se vydusil dosucha. Osolíme. Hotové brambory slijeme a nahrubo rozšťoucháme šťouchadlem. Přidáme špenát a máslo a promícháme.

maso-salvej

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Barevné čoko placičky
další
Medové perníčky ze žitné mouky
předchozí
Barevné čoko placičky
další
Medové perníčky ze žitné mouky

Přidejte svůj komentář