0 0
Vepřové medailonky se šalvějí a špenátovými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vepřové medailonky se šalvějí a špenátovými brambory

    Postup přípravy

    Na 3-4 porce budeme potřebovat:

    Vepřové medailonky se šalvějí

    • 450 g vepřové kýty
    • 100 g sušené šunky
    • šalvějové lístky
    • hladká mouka
    • sůl
    • 1/2 dl whisky (zvolila bych bílé bíno, ale došlo a s whisky to bylo překvapivě dost dobré 😀 )
    • 1 zeleninový bio bujon
    • olej
    • 1 lžička hladké mouky

    Špenátové brambory

    • 5 brambor
    • 1/2 sáčku mražených špenátových listů
    • 1 cibule
    • 20 g másla
    • olej
    • kmín
    • sůl

    Postup:

    Kýtu nakrájíme na cca 2 cm plátky, a ty ještě na cca 5 cm “medailonky”. Lehce je naklepeme paličkou, osolíme, do každého vtlačíme lístek šalvěje, obalíme v polovině plátku sušené šunky, přitlačíme a obalíme v hladké mouce. Do většího kastrolu nalijeme trochu oleje, rozpálíme a plátky na něm z obou stran opečeme dozlatova. Zalijeme whisky, necháme vypařit a podlijeme trochou vody, ve které jsme rozpustili bujon. Přiklopíme pokličkou a dusíme. Postupně podléváme malým množstvím horké vody a vždy vydusíme. Postup opakujeme do změknutí masa (cca 50 minut). Maso v polovině přípravy obrátíme. Ke konci vmícháme mouku rozkvedlanou s vlažnou vodou a svaříme do zhoustnutí.

    Připravíme si špenátové brambory. Brambory oloupeme a uvaříme s trochou kmínu doměkka. V malém kastrolku rozpálíme olej, orestujeme na něm cibuli a podusíme špenát. Nepřikrýváme pokličkou, aby se vydusil dosucha. Osolíme. Hotové brambory slijeme a nahrubo rozšťoucháme šťouchadlem. Přidáme špenát a máslo a promícháme.

    maso-salvej

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Barevné čoko placičky
    další
    Medové perníčky ze žitné mouky

    Přidejte svůj komentář