0 0
Vepřové nudličky na žampiónech s hráškovou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vepřové nudličky na žampiónech s hráškovou rýží

    Postup přípravy

    V lese sice ještě o pořádnou houbu nezakopnete, ale co se mě týče, pro žampióny stejně radši doběhnu do supermarketu 😛

    • 2 vepřové řízky
    • 12 žampiónů
    • 1 větší cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 1 lžíce houbového koření
    • sůl, čerstvě mletý pepř, kmín
    • 1 lžíce hladké mouky
    • olej
    • 1 hrneček rýže
    • 1 a půl násobek vody
    • hrst mraženého hrášku
    • sůl

    Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky a žampiony na čtvrtky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli s kmínem. Když začne zlátnout, přidáme maso a ze všech stran opečeme. Přilijeme trochu vody, přiklopíme poklicí a dusíme. Když je voda téměř vypařená, opět zalijeme trochou vody a stále totéž opakujeme, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, zaprášíme moukou, chvilku opékáme a potom přidáme lisovaný česnek a zalijeme vlažnou vodou. Důkladně rozmícháme. Přidáme houbové koření, pepř, sůl a žampióny. Ještě asi 10 minut povaříme.

    V mezičase propláchneme několikrát rýži vlažnou vodou a naposledy jí doplníme jeden a půl násobkem vody. Osolíme, přidáme hrášek, přiklopíme a na rozptylovači plamene vaříme cca 12 minut.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Letní dezert z mascarpone s třešňovým želé
    další
    Rybízový koláč s tvarohem

    Přidejte svůj komentář