• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Vinná klobása v pivní lázni s bramborovou kaší a okurkovým salátem
0 0
Vinná klobása v pivní lázni s bramborovou kaší a okurkovým salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vinná klobása v pivní lázni s bramborovou kaší a okurkovým salátem

Postup přípravy

Sdílet

Někdy mě popadne ukrutná chuť na bílou klobásu. Mám jí spojenou s dětstvím. Pamatuji se, jak jí mamka máčela v mléce, obalovala v hladké mouce a smažila na oleji. Většinou jí někde praskla a vytekla. Protože mi vadí kuchyň poprskaná od oleje, peču klobásu zásadně v troubě v lázni ze světlého piva 🙂

  •  1/2 kg vinné klobásy
  • světlé pivo
  • špejle
  • brambory
  • plnotučné mléko
  • máslo
  • sůl
  • kmín
  • salátová okurka
  • citronová šťáva
  • cukr
  • olivový olej

Vinnou klobásu rozdělíme na 4 díly a každý díl zatočíme do šneka. Propíchneme skrz naskrz špejlí. Pekáč vyložíme pečícím papírem, aby nám vznikla vanička a položíme do ní stočené klobásy. Zalijeme pivem asi do půlky a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C asi na půl hodiny. Klobása zezlátne a pivo se vypaří. Můžeme během pečení klobásy i obrátit.

Brambory uvaříme v osolené vodě, s přídavkem kmínu uzavřeném v sítku, doměkka. Přidáme máslo a ohřáté mléko a ušleháme kaši.

Okurku oloupeme, nastrouháme na kolečka a zalijeme zálivkou ušlehanou z citronové šťávy, olivového oleje, cukru a soli.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kuře na paprice s houskovým knedlíkem
další
Čočka s celerovými škvarečky
předchozí
Kuře na paprice s houskovým knedlíkem
další
Čočka s celerovými škvarečky

Přidejte svůj komentář