• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Vinná klobása v pivní lázni s bramborovou kaší a okurkovým salátem
0 0
Vinná klobása v pivní lázni s bramborovou kaší a okurkovým salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vinná klobása v pivní lázni s bramborovou kaší a okurkovým salátem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Někdy mě popadne ukrutná chuť na bílou klobásu. Mám jí spojenou s dětstvím. Pamatuji se, jak jí mamka máčela v mléce, obalovala v hladké mouce a smažila na oleji. Většinou jí někde praskla a vytekla. Protože mi vadí kuchyň poprskaná od oleje, peču klobásu zásadně v troubě v lázni ze světlého piva 🙂

    •  1/2 kg vinné klobásy
    • světlé pivo
    • špejle
    • brambory
    • plnotučné mléko
    • máslo
    • sůl
    • kmín
    • salátová okurka
    • citronová šťáva
    • cukr
    • olivový olej

    Vinnou klobásu rozdělíme na 4 díly a každý díl zatočíme do šneka. Propíchneme skrz naskrz špejlí. Pekáč vyložíme pečícím papírem, aby nám vznikla vanička a položíme do ní stočené klobásy. Zalijeme pivem asi do půlky a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C asi na půl hodiny. Klobása zezlátne a pivo se vypaří. Můžeme během pečení klobásy i obrátit.

    Brambory uvaříme v osolené vodě, s přídavkem kmínu uzavřeném v sítku, doměkka. Přidáme máslo a ohřáté mléko a ušleháme kaši.

    Okurku oloupeme, nastrouháme na kolečka a zalijeme zálivkou ušlehanou z citronové šťávy, olivového oleje, cukru a soli.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Kuře na paprice
    další
    Naše štědrovečerní menu
    předchozí
    Kuře na paprice
    další
    Naše štědrovečerní menu

    Přidejte svůj komentář