0 0
Vločkové sušenky s citrónem a brusinkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Cca 45 ks:
130 g máslo
130 g jemné vločky
110 g špaldová mouka
60 g brusinky
50 g třtinový cukr
50 g slunečnicová semínka
2 lžíce med nebo rýžový sirup
z 1 a půl ks citrónová šťáva
1 lžička jedlá soda
špetka sůl

Vločkové sušenky s citrónem a brusinkami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Brusinky již před mnoha sty lety používali američtí Indiáni
k ošetření ran po zasažení šípem.

  • 30 min
  • Snadné

Ingredience

  • Cca 45 ks:

Postup přípravy

 

 

 

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Máslo rozehřejeme a smícháme s citrónovou šťávou. V misce smísíme vločky s moukou, cukrem, sodou, solí, brusinkami a slunečnicovými semínky. Nakonec obě směsi rychle promícháme.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a z vločkového těsta tvoříme v dlaních malé kuličky, které pokládáme na papír a prsty rozmáčkneme.

3
Hotovo

Pečeme v troubě při 150 st. C po dobu asi 10 minut, než začnou spodky sušenek zlátnout. Necháme vystydnout na plechu (pokud jsme dobu v troubě o momentík přetáhli, raději sušenky z rozpáleného plechu sundáme). Sušenky jsou po vytažení z trouby měkké, ale když vystydnou, jsou báječně křupavé.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vepřový guláš
další
Snídaňové smoothie

Přidejte svůj komentář