Ingredience
- 120 g jemné ovesné vločky
 - 80 g změklé máslo
 - 60 g vlašské ořechy
 - 20 g moučkový cukr
 - 1 žloutek
 - 1 g guarová guma
 - kůra z bio citrónu
 - vanilka
 Na pocukrování
- moučkový cukr
 - vanilka
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Vločky a ořechy, každé zvlášť, nasucho opražíme. Necháme zchladnout a rozmixujeme v elektrickém sekáčku na strukturu hrubé mouky. Smícháme s guarovou gumou cukrem. Přidáme vanilku, žloutek, citrónovou kůru a pokrájené změklé máslo. Zaděláme vláčné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Těsto zabalíme do mikroténu a necháme aspoň hodinu odpočinout v lednici.  | 
2 Hotovo  | Ze ztuhlého těsta odkrajujeme kousky a tvoříme malé rohlíčky. Vyskládáme je na plech na pečící papír a pečeme dorůžova při 170 st. C, cca 15 minut. Ještě horké rohlíčky na plechu pocukrujeme pomocí sítka moučkovým cukrem smíchaným s vanilkou.  | 









