0 0
Zapečené máslové bedly

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zapečené máslové bedly

  • Středně náročné

Postup přípravy

Jakým nedopatřením kdysi vznikl další úžasný vynález – máslo, si určitě umíme představit. Je to už asi víc jak 6 tis. let, kdy jakýsi šťastný asijský kočovník objevil ve vaku s mlékem po obzvlášť náročném dni na hrbolaté cestě hrudky másla…. 😛

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 12 polorozvitých klobouků bedel
  • 60 g čedaru
  • 40 g změklého másla
  • 30 g dýňových semínek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka rozmarýny
  • chilli koření dle chuti
  • špetka muškátového květu
  • sůl
  • 50 g strouhaného sýru parmazánového typu
  • 1 snítka rozmarýny
  • olivový olej

Příloha

  • 5 brambor
  • 20 g másla
  • 1 dl teplého mléka
  • sůl

Salát

  • 1 růžička salátu pak choi
  • šťáva z citronu
  • olivový olej
  • sůl

Postup:

V misce smícháme změklé máslo s nastrouhaným čedarem, posekanou rozmarýnou, kořením a solí. Dýňová semínka rozsekáme v mixéru nebo sekáčku a také přimícháme k máslu. Směsí naplníme kloboučky až po okraj, vyrováme do pekáčku, který jsme vymazali olivovým olejem. Posypeme sýrem a poklademe kousky rozmarýny.

Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 25 minut.

Mezitím uvaříme bramborovou kaši. Oloupané, rozkrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, přidáme máslo a ohřáté mléko a rozšťoucháme.

Salát omyjeme, vodnici oloupeme a obojí nakrájíme na nudličky. Smícháme s troškou citrónové šťávy, olivového oleje a špetkou soli.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vosí hnízda s vločkami a datlemi
další
Houbová nádivka

Přidejte svůj komentář