0 0
Zapečené smetanové brambory se zeleninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zapečené smetanové brambory se zeleninou

Postup přípravy

Sdílet

Odkud pochází brambory, jistě každý ví. Co ale možná nevíte je, že poprvé je na stůl v Česku dostal jistý vysoce postavený muž Vilém Slavata z jižních Čech 😛

Na 3 – 4 porce budeme potřebovat:

  • 6 brambor
  • 4 rajčata
  • 1 malá cuketa
  • 6 stroužků česneku
  • 1 šlehačka
  • máslo
  • 100 g čedaru
  • sůl a pepř

Postup:

Brambory oloupeme a nakrájíme na V-krouhači na slabé plátky. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky, zrovna tak česnek. Zapékací misku vymažeme silně máslem, na dno vyskládáme vrstvu brambor, na ně vrstvu rajčat a cukety, posolíme, opepříme a posypeme česnekem. Navrch poskládáme zbytek brambor, polijeme šlehačkou a přidáme pár hoblinek másla. Ještě jednou osolíme, opepříme, přikryjeme alobalem a strčíme do trouby vyhřáté na 190 st. C na cca 30 minut. Poté alobal sundáme, brambory posypeme nahrubo nastrouhaným čedarem a zapečeme ještě cca 20 minut dozlatova.

zap.br.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Krémová polévka z lesních hub
další
Pečená červená řepa s uzeným tempehem a rýží
předchozí
Krémová polévka z lesních hub
další
Pečená červená řepa s uzeným tempehem a rýží

Přidejte svůj komentář