0 0
Zapečené žampiony s modrým sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zapečené žampiony s modrým sýrem

    Postup přípravy

    Na 4 – 5 porcí budeme potřebovat:

    • 30 žampionů
    • 100 g Nivy
    • 1 cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 2 snítky tymiánu
    • 1 vejce
    • 1/2 dl šlehačky
    • čerstvě mletý pepř
    • olej

    Postup:

    Žampiony očistíme ubrouskem a vylámeme jim nožky. Do zapékací misky nalijeme trochu oleje a narovnáme hlavičky otvorem nahoru. Na zbylém oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme část pokrájených nožiček, opepříme, okořeníme odraným tymiánem a orestujeme. Potom necháme vychladnout, přidáme jemně nastrouhanou nivu a syrové vejce a promícháme. Lžičkou plníme hlavičky žampionů.

    Upečeme v troubě při 180 st. C asi 20 minut. Na talíři můžeme pokapat dýňovým olejem a ozdobit větvičkou tymiánu.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vepřové závitky s bylinkami a pečené brambory
    další
    Krůtí plátek s restovanými brambory

    Přidejte svůj komentář