0 0
Zapečené žampiony s modrým sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zapečené žampiony s modrým sýrem

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 – 5 porcí budeme potřebovat:

  • 30 žampionů
  • 100 g Nivy
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 vejce
  • 1/2 dl šlehačky
  • čerstvě mletý pepř
  • olej

Postup:

Žampiony očistíme ubrouskem a vylámeme jim nožky. Do zapékací misky nalijeme trochu oleje a narovnáme hlavičky otvorem nahoru. Na zbylém oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme část pokrájených nožiček, opepříme, okořeníme odraným tymiánem a orestujeme. Potom necháme vychladnout, přidáme jemně nastrouhanou nivu a syrové vejce a promícháme. Lžičkou plníme hlavičky žampionů.

Upečeme v troubě při 180 st. C asi 20 minut. Na talíři můžeme pokapat dýňovým olejem a ozdobit větvičkou tymiánu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Vepřové závitky s bylinkami a pečené brambory
další
Krůtí plátek s restovanými brambory
předchozí
Vepřové závitky s bylinkami a pečené brambory
další
Krůtí plátek s restovanými brambory

Přidejte svůj komentář