0 0
Zeleninová krémová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeleninová krémová polévka

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 2 rajčata
  • 1 mrkev
  • 1 menší petržel
  • plátek celeru
  • 1/2 cukety
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 kostky bio zeleninového bujónu
  • oregano
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1,3 l vody
  • trocha oleje
  • vločky mořské řasy Nori na ozdobení
  • lístečky bazalky na ozdobení

Postup:

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer a orestujeme. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Z oloupaných rajčat odstraníme bubáky a nakrájíme na kousky. Cuketu podélně překrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Přidáme do polévky. Ochutíme bujonem, oreganem a bobkovým listem. Chvíli povaříme, vyndáme bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérem. Dle chuti okyselíme trochou citronu. Na talíři posypeme vločkami mořské řasy a ozdobíme bazalkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Jablko-banánová bábovka
další
Masové kuličky v rajčatové omáčce
předchozí
Jablko-banánová bábovka
další
Masové kuličky v rajčatové omáčce

Přidejte svůj komentář