0 0
Zeleninová krémová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninová krémová polévka

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 2 rajčata
    • 1 mrkev
    • 1 menší petržel
    • plátek celeru
    • 1/2 cukety
    • 1 menší cibule
    • 1 stroužek česneku
    • 2 kostky bio zeleninového bujónu
    • oregano
    • 1 bobkový list
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1,3 l vody
    • trocha oleje
    • vločky mořské řasy Nori na ozdobení
    • lístečky bazalky na ozdobení

    Postup:

    Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer a orestujeme. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Z oloupaných rajčat odstraníme bubáky a nakrájíme na kousky. Cuketu podélně překrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Přidáme do polévky. Ochutíme bujonem, oreganem a bobkovým listem. Chvíli povaříme, vyndáme bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérem. Dle chuti okyselíme trochou citronu. Na talíři posypeme vločkami mořské řasy a ozdobíme bazalkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Jablko-banánová bábovka
    další
    Masové kuličky v rajčatové omáčce

    Přidejte svůj komentář