0 0
Zeleninová polévka s drožďovými nočky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninová polévka s drožďovými nočky

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 1 mrkev
    • 1 menší petržel
    • 1/4 menšího celeru
    • kus pórku
    • kousek brokolice
    • máslo
    • 2 zeleninové bio bujony
    • 1,3 l vody

    Drožďové nočky

    • 2 kostky droždí
    • máslo
    • 1 vejce
    • 1 stroužek česneku
    • hrnek jemných ovesných vloček
    • pepř, muškátový květ, majoránka

    Postup:

    Zeleninu na polévku omyjeme, kořenovou zeleninu oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle. V kastrole rozpustíme máslo a na něm chvilku osmažíme zeleninu. Zalijeme 1,2 dl vody, přidáme nakrájený pórek a bujón. Necháme vařit asi 10 minut. Před vložením nočků přidáme drobounké růžičky brokolice.

    Mezitím si v malém kastrolku rozehřejeme máslo, rozdrobíme do něj droždí a až se rozpustí a rozvoní, přidáme koření a lisovaný česnek. Stáhneme z ohně, přidáme vločky a vejce a umícháme v pevnější hmotu. Dvěma lžičkami tvoříme nočky, které vkládáme do vroucí polévky. Poté, co všechny nočky vyplavou na hladinu, je hotovo.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Šalvěj lékařská
    další
    Perník s citronovou polevou
    předchozí
    Šalvěj lékařská
    další
    Perník s citronovou polevou

    Přidejte svůj komentář