0 0
Zeleninová polévka s fazolemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeleninová polévka s fazolemi

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 šálek velkých bílých fazolí uvařených nebo konzervovaných
  • 1 menší mrkev
  • 1 menší petržel
  • 1 brambora
  • 1 cibuli
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička mořské řasy Nori vločky
  • 1 vrchovatá lžička lahůdkového sušeného droždí
  • 2 zeleninové bio bujóny
  • kus celeru velikosti mrkve
  • pár růžiček brokolice
  • čerstvě mletý pepř
  • kus másla

Postup:

Fazole den předem namočíme v chladné vodě a necháme přes noc odstát. Druhý den vodu vyměníme a uvaříme doměkka. Trvá to přibližně 1 a půl hodiny. Uvaříme rovnou celý sáček a zbytek rozdělíme do sáčků a zamrazíme. Případně můžeme použít již uvařené fazole z mrazáku nebo konzervu.

V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a na kousky nakrájenou bramboru a celer. Chvilku restujeme a potom zalijeme 1 l horké vody. Přidáme bujóny a pepř. Povaříme asi 8 minut. Poté přihodíme na malé kousky rozebranou brokolici a okořeníme majoránkou a řasou Nori. Přisypeme fazole. Povaříme ještě 2 minuty a přidáme lahůdkové droždí. Dále už nevaříme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Mrkvo-jablečné muffiny s vůní perníku
další
Zeleninová rýže s Ďobáčky
předchozí
Mrkvo-jablečné muffiny s vůní perníku
další
Zeleninová rýže s Ďobáčky

Přidejte svůj komentář