0 0
Zeleninová polévka s fazolemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninová polévka s fazolemi

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 šálek velkých bílých fazolí uvařených nebo konzervovaných
    • 1 menší mrkev
    • 1 menší petržel
    • 1 brambora
    • 1 cibuli
    • 1 velký stroužek česneku
    • 1 lžíce majoránky
    • 1 lžička mořské řasy Nori vločky
    • 1 vrchovatá lžička lahůdkového sušeného droždí
    • 2 zeleninové bio bujóny
    • kus celeru velikosti mrkve
    • pár růžiček brokolice
    • čerstvě mletý pepř
    • kus másla

    Postup:

    Fazole den předem namočíme v chladné vodě a necháme přes noc odstát. Druhý den vodu vyměníme a uvaříme doměkka. Trvá to přibližně 1 a půl hodiny. Uvaříme rovnou celý sáček a zbytek rozdělíme do sáčků a zamrazíme. Případně můžeme použít již uvařené fazole z mrazáku nebo konzervu.

    V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a na kousky nakrájenou bramboru a celer. Chvilku restujeme a potom zalijeme 1 l horké vody. Přidáme bujóny a pepř. Povaříme asi 8 minut. Poté přihodíme na malé kousky rozebranou brokolici a okořeníme majoránkou a řasou Nori. Přisypeme fazole. Povaříme ještě 2 minuty a přidáme lahůdkové droždí. Dále už nevaříme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Mrkvo-jablečné muffiny s vůní perníku
    další
    Zeleninová rýže s Ďobáčky
    předchozí
    Mrkvo-jablečné muffiny s vůní perníku
    další
    Zeleninová rýže s Ďobáčky

    Přidejte svůj komentář