0 0
Zeleninová rýže

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeleninová rýže

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 hrnek jasmínové rýže
  • 2 řapíky celeru
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 lahůdková cibulka
  • kousek pórku
  • 50 g mraženého hrášku
  • 30 g másla
  • 3 snítky tymiánu
  • 3 stroužky česneku
  • cca 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • olej
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Rýži několikrát propláchneme studenou vodou. Poslední vodu slijeme a dolijeme 1 a půl násobek vody čisté. Osolíme a položíme na rozptylovač plamene a od začátku varu vaříme cca 12 minut.

Na oleji orestujeme pokrájenou mrkev, petržel, přidáme nasekanou cibulku, česnek a pokrájený pórek. Chvíli restujeme a pak přihodíme hrášek. Osolíme, opepříme a přihodíme odraný tymián. Ve skleničce smícháme sojovkou se škrobem a asi deci vody. Tuto směs přilijeme k zelenině a chvilinku zahříváme.

Do uvařené rýže vložíme máslo a stáhneme z ohně. Na chvíli přiklopíme, dokud se máslo nerozpustí a pak promícháme. Na talíře rozdělíme rýži a na ní poklademe zeleninu.

Tip:

Pokud použijete mraženou, třeba máslovou, zeleninu, uvaříte ještě rychleji 😀

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Chřestový koláč s bešamelem
další
Hermelínový krém se švestkovou omáčkou, pečenými ořechy a ztraceným vejcem
předchozí
Chřestový koláč s bešamelem
další
Hermelínový krém se švestkovou omáčkou, pečenými ořechy a ztraceným vejcem

Přidejte svůj komentář