0 0
Zeleninová rýže

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninová rýže

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 hrnek jasmínové rýže
    • 2 řapíky celeru
    • 1 mrkev
    • 1 petržel
    • 1 lahůdková cibulka
    • kousek pórku
    • 50 g mraženého hrášku
    • 30 g másla
    • 3 snítky tymiánu
    • 3 stroužky česneku
    • cca 3 lžíce sojové omáčky
    • 1 lžička kukuřičného škrobu
    • olej
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    Postup:

    Rýži několikrát propláchneme studenou vodou. Poslední vodu slijeme a dolijeme 1 a půl násobek vody čisté. Osolíme a položíme na rozptylovač plamene a od začátku varu vaříme cca 12 minut.

    Na oleji orestujeme pokrájenou mrkev, petržel, přidáme nasekanou cibulku, česnek a pokrájený pórek. Chvíli restujeme a pak přihodíme hrášek. Osolíme, opepříme a přihodíme odraný tymián. Ve skleničce smícháme sojovkou se škrobem a asi deci vody. Tuto směs přilijeme k zelenině a chvilinku zahříváme.

    Do uvařené rýže vložíme máslo a stáhneme z ohně. Na chvíli přiklopíme, dokud se máslo nerozpustí a pak promícháme. Na talíře rozdělíme rýži a na ní poklademe zeleninu.

    Tip:

    Pokud použijete mraženou, třeba máslovou, zeleninu, uvaříte ještě rychleji 😀

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Chřestový koláč s bešamelem
    další
    Hermelínový krém se švestkovou omáčkou, pečenými ořechy a ztraceným vejcem

    Přidejte svůj komentář