0 0
Zeleninová rýže s Ďobáčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeleninová rýže s Ďobáčky

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 porce budeme potřebovat:

Zeleninová směs

  • 80 g mraženého hrášku
  • 80 g mražené kukuřice
  • 2 velké stroužky česneku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 větší mrkev
  • 1 cibule
  • 1 balení Ďobáčky (pikantní sojové nudličky)
  • 1 lžičku sypkého polévkového bio koření
  • čerstvě mletý pepř
  • olej

A ještě

  • 1 hrnek jasmínové rýže
  • sůl (ne moc, protože zeleninová směs má výraznou chuť)
  • 20 g sýru parmazánového typu

Postup:

Rýži několikrát propláchneme vlažnou vodou. Poslední vodu slijeme a dodáme jeden a půl násobek vody čerstvé. Osolíme, přikryjeme pokličkou a dáme vařit na sporák (pokud vaříte na plynu, podložte rozptylovací mřížkou). Vaříme zpočátku zprudka a když se voda začne vařit, snížíme var na minimum a vaříme asi 10-12 minut.

Mezitím si na pánvi připravíme zeleninovou směs. Cibuli nakrájíme na nudličky, česnek na plátky a orestujeme na oleji do růžova. Přidáme mrkev nakrájenou na slabé plátky a po chvíli i hrášek, kukuřici a poprášíme pepřem a polévkovým kořením. Přidáme také Ďobáčky pokrájené na kostičky. Chvilku restujeme a pak zalijeme asi 1 dl vody. Pár minut dusíme a dochutíme sojovou omáčkou.

Zeleninovou směs smícháme s rýží a podáváme. Posypeme sýrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zeleninová polévka s fazolemi
další
Test velikonočních mazanců
předchozí
Zeleninová polévka s fazolemi
další
Test velikonočních mazanců

Přidejte svůj komentář