0 0
Zeleninová rýže s Ďobáčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninová rýže s Ďobáčky

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    Zeleninová směs

    • 80 g mraženého hrášku
    • 80 g mražené kukuřice
    • 2 velké stroužky česneku
    • 2 lžíce sojové omáčky
    • 1 větší mrkev
    • 1 cibule
    • 1 balení Ďobáčky (pikantní sojové nudličky)
    • 1 lžičku sypkého polévkového bio koření
    • čerstvě mletý pepř
    • olej

    A ještě

    • 1 hrnek jasmínové rýže
    • sůl (ne moc, protože zeleninová směs má výraznou chuť)
    • 20 g sýru parmazánového typu

    Postup:

    Rýži několikrát propláchneme vlažnou vodou. Poslední vodu slijeme a dodáme jeden a půl násobek vody čerstvé. Osolíme, přikryjeme pokličkou a dáme vařit na sporák (pokud vaříte na plynu, podložte rozptylovací mřížkou). Vaříme zpočátku zprudka a když se voda začne vařit, snížíme var na minimum a vaříme asi 10-12 minut.

    Mezitím si na pánvi připravíme zeleninovou směs. Cibuli nakrájíme na nudličky, česnek na plátky a orestujeme na oleji do růžova. Přidáme mrkev nakrájenou na slabé plátky a po chvíli i hrášek, kukuřici a poprášíme pepřem a polévkovým kořením. Přidáme také Ďobáčky pokrájené na kostičky. Chvilku restujeme a pak zalijeme asi 1 dl vody. Pár minut dusíme a dochutíme sojovou omáčkou.

    Zeleninovou směs smícháme s rýží a podáváme. Posypeme sýrem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Zeleninová polévka s fazolemi
    další
    Test velikonočních mazanců

    Přidejte svůj komentář