0 0
Zeleninová směs z jednoho hrnce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeleninová směs z jednoho hrnce

Postup přípravy

Sdílet

Dneska jsem měla v plánu uvařit lečo. Nicméně jsem neodolala pohledu na moji novou pánev tajine a maďarské lečo oblékla do kostýmu orientální tanečnice. Bylo stejně neodolatelné jako kráska v lesklém hávu 🙂

Pro 2 osoby budeme potřebovat:

  • 100 g uzeného tempehu
  • 3 větší brambory
  • 2 velké bílé papriky
  • 6 menších vyzrálých rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 feferonky
  • hrst hladkolisté petrželky
  • sůl
  • římský kmín
  • 1 lžička hrubozrnného kari koření
  • olej

Postup:

Na přípravu jsem použila moji novou pánev tajine, ale zcela jistě si vystačíte i s poctivým kastrolem a dobrou pokličkou.

Do kastrolu dáme olej a orestujeme na něm na proužky nakrájenou cibuli. Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostky a přidáme k orestované cibuli. Přidáme i na kostičky nakrájený tempeh. Z paprik odstraníme semínka, nakrájíme je na větší kousky a přidáme do kastrolu. Rajčata nakrojíme ostrým nožem, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme je na čtvrtiny a přidáme k bramborám. Česnek a feferonku nakrájíme na plátky a také hodíme do kastrolu. Okořeníme římským kmínem, kari kořením, osolíme, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. 1 – 2x během té doby promícháme. Nakonec posypeme natrhanou petrželkou a podáváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Smetanový koláč s rebarborou
další
Meruňková marmeláda s jahodami
předchozí
Smetanový koláč s rebarborou
další
Meruňková marmeláda s jahodami

Přidejte svůj komentář