0 0
Zeleninová směs z jednoho hrnce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninová směs z jednoho hrnce

    Postup přípravy

    Dneska jsem měla v plánu uvařit lečo. Nicméně jsem neodolala pohledu na moji novou pánev tajine a maďarské lečo oblékla do kostýmu orientální tanečnice. Bylo stejně neodolatelné jako kráska v lesklém hávu 🙂

    Pro 2 osoby budeme potřebovat:

    • 100 g uzeného tempehu
    • 3 větší brambory
    • 2 velké bílé papriky
    • 6 menších vyzrálých rajčat
    • 1 cibule
    • 3 stroužky česneku
    • 1/2 feferonky
    • hrst hladkolisté petrželky
    • sůl
    • římský kmín
    • 1 lžička hrubozrnného kari koření
    • olej

    Postup:

    Na přípravu jsem použila moji novou pánev tajine, ale zcela jistě si vystačíte i s poctivým kastrolem a dobrou pokličkou.

    Do kastrolu dáme olej a orestujeme na něm na proužky nakrájenou cibuli. Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostky a přidáme k orestované cibuli. Přidáme i na kostičky nakrájený tempeh. Z paprik odstraníme semínka, nakrájíme je na větší kousky a přidáme do kastrolu. Rajčata nakrojíme ostrým nožem, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme je na čtvrtiny a přidáme k bramborám. Česnek a feferonku nakrájíme na plátky a také hodíme do kastrolu. Okořeníme římským kmínem, kari kořením, osolíme, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. 1 – 2x během té doby promícháme. Nakonec posypeme natrhanou petrželkou a podáváme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Smetanový koláč s rebarborou
    další
    Meruňková marmeláda s jahodami

    Přidejte svůj komentář