0 0
Zeleninové sabdží s rýží basmati a gomasiem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeleninové sabdží s rýží basmati a gomasiem

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 200 ml kokosového mléka
  • 5 brambor
  • 2 mrkve
  • 2 mega stroužky česneku
  • 1 cibule
  • kousek celeru
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička hrubozrnného kari
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/3 lžičky cibulového semínka
  • sůl
  • olej

Rýže

Postup:

V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka a přihodíme k cibuli. Stejně tak, na kostičky nakrájený, celer. Chvilku restujeme, promícháváme. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, osolíme, okořeníme kurkumou, cibulovým semínkem, římským kmínem a kari. Zalijeme kokosovým mlékem, přiklopíme a dusíme asi 10 minut. Poté dochutíme sojovkou a citronovou šťávou.

V mezičase si uvaříme rýži. Odměříme hrnek rýže, nasypeme do kastrolku, několikrát propláchneme a pak doplníme jeden a půl násobek vody. Osolíme, přiklopíme pokličkou a na rozptylovači plamene vaříme po dobu 12 minut.

Na talíř naservírujeme kopeček rýžek, sabdží a posypeme gomasiem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Schwarzwaldská křenová rolka s ořechy
další
Mrkvový perník s krémem, čokoládou a kešu ořechy
předchozí
Schwarzwaldská křenová rolka s ořechy
další
Mrkvový perník s krémem, čokoládou a kešu ořechy

Přidejte svůj komentář