0 0
Zeleninové sabdží s rýží basmati a gomasiem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninové sabdží s rýží basmati a gomasiem

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 200 ml kokosového mléka
    • 5 brambor
    • 2 mrkve
    • 2 mega stroužky česneku
    • 1 cibule
    • kousek celeru
    • 1 lžíce sojové omáčky
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžička kurkumy
    • 1 lžička hrubozrnného kari
    • 1/2 lžičky chilli
    • 1/2 lžičky římského kmínu
    • 1/3 lžičky cibulového semínka
    • sůl
    • olej

    Rýže

    Postup:

    V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka a přihodíme k cibuli. Stejně tak, na kostičky nakrájený, celer. Chvilku restujeme, promícháváme. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, osolíme, okořeníme kurkumou, cibulovým semínkem, římským kmínem a kari. Zalijeme kokosovým mlékem, přiklopíme a dusíme asi 10 minut. Poté dochutíme sojovkou a citronovou šťávou.

    V mezičase si uvaříme rýži. Odměříme hrnek rýže, nasypeme do kastrolku, několikrát propláchneme a pak doplníme jeden a půl násobek vody. Osolíme, přiklopíme pokličkou a na rozptylovači plamene vaříme po dobu 12 minut.

    Na talíř naservírujeme kopeček rýžek, sabdží a posypeme gomasiem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Schwarzwaldská křenová rolka s ořechy
    další
    Mrkvový perník s krémem, čokoládou a kešu ořechy

    Přidejte svůj komentář