0 0
Zeleninový salát s cizrnou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeleninový salát s cizrnou

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1/2 ledového salátu
  • 1 salátová okurka
  • 1 mrkev
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1/2 bílé cibule
  • šálek uvařené cizrny (příp. z konzervy)

Zálivka

  • šťáva z půlky citrónu
  • stejné množství olivového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • špetka soli

Postup:

Cizrnu den předem opláchneme a namočíme do chladné vody. Druhý den vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. Vařím vždy celý sáček a zbylou cizrnu rozdělím do mikrotenových pytlíků a zmrazím v mrazáku. Salát natrháme do mísy, přidáme nahrubo nastrouhanou okurku a mrkev a na kostičky nakrájené papriky. Promícháme.

Citrónovou šťávu spolu s olejem, javorovým sirupem a solí vyšleháme v hrnečku vidličkou. Salát rozdělíme na talíře, posypeme cizrnou (použijeme-li mraženou, necháme předem rozmrazit a můžeme opéct chvilku na olivovém oleji s trochou soli, příp. česnekem), nakrájenou cibulí, sýrem a polijeme zálivkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kokosové kuličky z ovesných vloček
další
Jablko-banánová bábovka
předchozí
Kokosové kuličky z ovesných vloček
další
Jablko-banánová bábovka

Přidejte svůj komentář