0 0
Zeleninový salát s cizrnou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninový salát s cizrnou

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1/2 ledového salátu
    • 1 salátová okurka
    • 1 mrkev
    • 1 žlutá paprika
    • 1 červená paprika
    • 1/2 bílé cibule
    • šálek uvařené cizrny (příp. z konzervy)

    Zálivka

    • šťáva z půlky citrónu
    • stejné množství olivového oleje
    • 2 lžíce javorového sirupu
    • špetka soli

    Postup:

    Cizrnu den předem opláchneme a namočíme do chladné vody. Druhý den vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. Vařím vždy celý sáček a zbylou cizrnu rozdělím do mikrotenových pytlíků a zmrazím v mrazáku. Salát natrháme do mísy, přidáme nahrubo nastrouhanou okurku a mrkev a na kostičky nakrájené papriky. Promícháme.

    Citrónovou šťávu spolu s olejem, javorovým sirupem a solí vyšleháme v hrnečku vidličkou. Salát rozdělíme na talíře, posypeme cizrnou (použijeme-li mraženou, necháme předem rozmrazit a můžeme opéct chvilku na olivovém oleji s trochou soli, příp. česnekem), nakrájenou cibulí, sýrem a polijeme zálivkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Kokosové kuličky z ovesných vloček
    další
    Jablko-banánová bábovka

    Přidejte svůj komentář