0 0
Zeleninový salát s uzeným tempehem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninový salát s uzeným tempehem

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 3 rajčata
    • 1 salát pak choi
    • 1 větší mrkev
    • 1 salátová okurka
    • 1 uzený tempeh
    • trocha oleje
    • trocha sojové omáčky

    Zálivka

    • šťáva z půlky citrónu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 zarovnaná lžíce tekutého medu
    • 1 zarovnaná lžička dijonské hořčice
    • špetka soli

    Postup:

    Mrkev a okurku oloupeme, nakrájíme na slabé plátky a nasypeme do mísy. Přidáme na měsíčky nakrájená rajčata a na kousky nakrájený salát.

    Tempeh nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji za všech stran. Stáhneme z ohně a pokropíme sojovkou z rozprašovače.

    Z citrónové šťávy, oleje, medu, hořčice a soli vyšleháme vidličkou zálivku.

    Salát rozdělíme na porce, polijeme zálivkou a posypeme opečeným tempehem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Konopné těstoviny se žampióny a vůní Orientu
    další
    Medové bonbony s burizony a vlašskými ořechy

    Přidejte svůj komentář