0 0
Zelňačka s klobáskou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zelňačka s klobáskou

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Zelí má detoxikační schopnosti.
Ve střevech na sebe nabaluje jedovaté látky a žene je pryč.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme na kolečka nakrájenou klobásku, oloupané, na kostičky nakrájené brambory a koření. Chvíli restujeme. Zaprášíme moukou, rozředíme vlažnou vodou (cca 1,3 l), přidáme bujónové kostky, důkladně promícháme a necháme od doby varu asi 10 minut povařit.

2
Hotovo

Když jsou brambory téměř měkké, přidáme okapané a pokrájené zelí. Pokud je zelí hodně kyselé, půlku z něj propláchneme studenou vodou. Společně povaříme dalších 5 minut. Na talíři ozdobíme kysanou smetanou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Celosemínkové bochánky
další
Ořechová bábovka

Přidejte svůj komentář