Ingredience
- 1 plát listové těsto
 - 250 g kysané zelí
 - 150 g kvalitní klobása
 - 1 cibule
 - olej
 - kmín
 A ještě
- na potření vejcestačí jen bílek
 - na posypání kmín
 - na posypání černucha semínkanemusí být
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na trošce oleje. Přidáme kmín a nakrájenou klobásku. Chvilku restujeme. Do pánve vyklopíme vymačkané, pokrájené zelí a ještě chvíli opékáme. Pak necháme zcela zchladnout.  | 
2 Hotovo  | Plát těsta rozvineme i s papírem a rozkrojíme podélně i příčně vždy jedním řezem. Vzniknou nám 4 obdélníky. Do užšího kraje každého z nich rozdělíme zelnou náplň. Kraje pomažeme rozkvedlaným vejcem. Volnou část těsta překlopíme přes náplň a kraje spojíme. Povrch potřeme ještě vejcem a posypeme kořením.  | 
3 Hotovo  | I s papírem kapsy přeneseme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. Pečeme dozlatova, cca 18 - 20 minut.  | 













