0 0
Limonáda z bezového sirupu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Sirup 2,5 l
50 ks bezinková květenství
6 ks bio citrón
2 kg cukr krupice
2 l voda
1 sáček kyselina citrónová
Na limo
bezinkový sirup
hrst lesní jahody
hrst borůvky
led
meduňka

Limonáda z bezového sirupu

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Přírodní medicína
  • Zdravé recepty

Bezové květy trháme nejlépe
v čistém prostředí. Bezinka
prý na sebe dokáže stahovat jedovaté látky ze svého okolí.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Sirup 2,5 l

  • Na limo

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vodu svaříme s cukrem, dokud se cukr nerozpustí, přisypeme citróny nakrájené na kolečka a ještě asi 20 minut povaříme. Bezinky rozložíme na bílé prostěradlo a necháme prchnout broučky. Pak ještě trošku oklepeme. Květy ponoříme do vroucí vody, necháme vzkypět a stáhneme z plotny. Přimícháme kyselinu citrónovou a ponecháme stát 24 hodin.

2
Hotovo

Promícháme, scedíme přes plátýnko do jiného hrnce a přivedeme ještě pod bod varu. Naplníme do vyvařených horkých sklenic a zavíčkujeme.

3
Hotovo

Na vyšší pekáč rozložíme utěrku, nalijeme asi 2 cm hladinu vody a rozložíme na něj lahve se sirupem tak, aby se nedotýkaly. V troubě při 85 st. C zavaříme po dobu asi 10 minut. Uchováme v chladu.

4
Hotovo

Limonádu připravíme tak, že do sklenice nalijeme trochu sirupu, přisypeme ovoce a led a zalijeme sodovkou. Ozdobíme meduňkou.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Makové raw kuličky s mandlemi
další
Fenyklový salát

Přidejte svůj komentář