Ingredience
- 350 g vepřová plec
- 350 g hovězí plec
- 3 stroužky česnek
- 1 vejce
- 1 lžíce Gustin
- 1 cibule
- 0,75 lžičky skořice
- chilli koření
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso nakrájíme na kostky a umeleme na mlýnku (odstraňuju všechny části, které se mi nelíbí a nechávám jen trochu tuku pro chuť). Cibuli posekáme nadrobno a na trošce oleje orestujeme dosklovata zároveň s prolisovaným česnekem. Necháme zchladnout a smícháme s masem. |
2 Hotovo | Pak přidáme koření dle chuti, osolíme, vklepneme vejce a zasypeme Gustinem. Důkladně promísíme. V dlaních utvoříme pevné koule a rozplácneme na placičky. Rozpálíme nepřilnavou pánev na střední teplotu, kápneme na ní olej a placičky z obou stran osmažíme dozlatova. |