0 0
Kořeněné placičky z mletého masa

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
350 g vepřová plec
350 g hovězí plec
3 stroužky česnek
1 vejce
1 lžíce Gustin
1 cibule
0,75 lžičky skořice
chilli koření
sůl
olej

Kořeněné placičky z mletého masa

Trendy:
  • Masožrout

Osobně preferuju maso, které si sama umelu, ale pro zrychlení přípravy klidně sáhněte po směsi masa již umletého :)

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso nakrájíme na kostky a umeleme na mlýnku (odstraňuju všechny části, které se mi nelíbí a nechávám jen trochu tuku pro chuť). Cibuli posekáme nadrobno a na trošce oleje orestujeme dosklovata zároveň s prolisovaným česnekem. Necháme zchladnout a smícháme s masem.

2
Hotovo

Pak přidáme koření dle chuti, osolíme, vklepneme vejce a zasypeme Gustinem. Důkladně promísíme. V dlaních utvoříme pevné koule a rozplácneme na placičky. Rozpálíme nepřilnavou pánev na střední teplotu, kápneme na ní olej a placičky z obou stran osmažíme dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Salát z mrkvové natě
další
Pikantní cuketové placičky – cukeťáky
předchozí
Salát z mrkvové natě
další
Pikantní cuketové placičky – cukeťáky

Přidejte svůj komentář