0 0
Rohlíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g hladká mouka
185 ml mléko
20 g sádlo
5 g droždí sušené
5 g sůl
5 g cukr krupice

Rohlíčky

Sádlo můžete případně nahradit máslem.

  • 130 min
  • Porcí: 12
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Sádlo necháme změknout při pokojové teplotě. Poté do mísy nasypeme mouku, sušené droždí, sůl a cukr. Promícháme. Přidáme sádlo a vlažné mléko. Zaděláme vláčné nelepivé těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Přikryjeme utěrkou a igelitem a necháme 45 minut kynout. Pak těsto rukou několikrát přeložíme, zakryjeme a necháme ještě dalších 45 minut dokynout.

2
Hotovo

Nakynuté těsto rozdělíme na dvě části. Z každé válečkem vytvoříme kulatou placku a rádýlkem rozdělíme na 6 trojúhelníků. Od širší části ke špičce stočíme do ruliček a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě 20 minut pod utěrkou odpočinout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem nebo mákem.

3
Hotovo

Vložíme do trouby rozpálené na 220 st. C a pečeme 10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rozlítaní ptáčci
další
Tilápie na másle s práskačkama
předchozí
Rozlítaní ptáčci
další
Tilápie na másle s práskačkama

Přidejte svůj komentář