0 0
Tilápie na másle s práskačkama

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Tilápie
3 plátky tilápie
40 g máslo
citrónová šťáva
sůl
drcený kmín
Příloha
6 větších brambor brambory
sůl
kmín
30 ml olivový olej
2 stroužky česnek
0,5 lžičky tymián

Tilápie na másle s práskačkama

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Na jednu porci jsem připravila
1 a půl plátku ryby.

  • 80 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Tilápie

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené a okmínované vodě téměř doměkka. Potom vodu slijeme, brambory necháme oschnout a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Dnem hrnečku brambory rozmáčkneme. Olej smícháme s prolisovaným česnekem, solí a tymiánem. Pomocí mašlovačky brambory vydatně pomažeme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 40 minut.

2
Hotovo

Čtvrt hodiny před dokončením brambor začneme připravovat ryby. Posypeme je drceným kmínem a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme máslo při mírně vyšší než střední teplotě. Tak, aby se máslo nespálilo, ale bylo dostatečně rozpálené. Vložíme filety a pečeme cca 3-4 minuty. Potom plátky opatrně otočíme a pečeme asi minutku. Poté sporák vypneme a rybu necháme v pánvi ještě 2 minuty stát. Zvrchu osolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rohlíčky
další
Krevetky v česnekovém másle se salátkem
předchozí
Rohlíčky
další
Krevetky v česnekovém másle se salátkem

Přidejte svůj komentář