0 0
Krevetky v česnekovém másle se salátkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g krevetky
50 g máslo
30 ml bílé víno
3 stroužky česnek
tymián
citrónová šťáva
chilli paprička
sůl
Salát
30 g arašídy
2 řapíky řapíkatý celer
1 salátová okurka
Bagetka
bagetka
olej

Krevetky v česnekovém másle se salátkem

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty
  • 15 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Salát

  • Bagetka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Krevetky oloupeme a očistíme, případně rozmrazíme a osušíme. Česnek nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a přihodíme česnek a chilli dle chuti. Když se česnek rozvoní, přidáme krevetky a tymián. Z každé straně je 2 minutky opékáme a přilijeme trošičku vína. Ještě zprudka minutu dusíme. Pak osolíme a dochutíme citrónovou šťávou.

2
Hotovo

Z řapíků celeru stáhneme tvrdší vlákna, okurku oloupeme, podélně překrojíme na půl a čtvrtky a oboje nakrájíme na plátky. Rozdělíme na talíře. Na troše oleje opečeme plátky bagetky a oříšky.

3
Hotovo

Hotové krevetky rozdělíme na talíře se salátem, polijeme šťávičkou z pánvičky a posypeme posekanými oříšky. Podáváme s opečenou bagetkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tilápie na másle s práskačkama
další
Zdravé sušenky – z goji a z matcha čaje
předchozí
Tilápie na másle s práskačkama
další
Zdravé sušenky – z goji a z matcha čaje

Přidejte svůj komentář