0 0
Vanilkové cupcake s jahodovým krémem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpusy
200 g hladká mouka
120 g cukr krupice
120 g zakysaná smetana
100 g máslo
6 g prášek do pečiva
2 vejce
vanilka
špetka sůl
Krém
250 g mascarpone
200 ml šlehačka 40%
80 g plnotučný tvaroh
50 g moučkový cukr
1 lžíce jahodová pasta
cca 1 lžíce citrónová šťáva
Na ozdobení
jahody
physalis
rybíz

Vanilkové cupcake s jahodovým krémem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pokud na cupcaky použijeme ovoce, které krájíme, řezné plochy ošetříme želatinou, aby ovoce neoschlo.

  • 70 min
  • Porcí: 12
  • Snadné

Ingredience

  • Korpusy

  • Krém

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

12 ks

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vše z lednice vyndáme asi 2 hodiny před použitím. Před přípravou těsta zapneme troubu a nastavíme na 170 st. C/horní a spodní ohřev.

2
Hotovo

Pak odvážíme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Nasypeme do mísy (ideálně od kuchyňského robota), přidáme špetku soli a máslo pokrájené na malé kousky. Upevníme do robota a protínací metlou utvoříme směs jako na drobenku.

3
Hotovo

Přidáme zakysanku, vejce a vanilku a promícháme v hladké těsto.

4
Hotovo

Do muffinové formy naskládáme papírové košíčky a těsto do nich rozdělíme. Těsto plníme do 2/3. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20-25 minut.

5
Hotovo

Upečené necháme vychladnout. Připravíme krém. Do vyšší nádoby dáme mascarpone, šlehačku, tvaroh, cukr, jahodovou pastu a citrónovou šťávu. Vezmeme si ruční šlehač a na pomalé otáčky vyšleháme jemný krém (pozor na přešlehání, krém by se zdrcnul). Naplníme do sáčku s trezírovací špičkou a cupcaky ozdobíme. Na povrchu ozdobíme drobným ovocem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Sněhové pusinky
předchozí
Sněhové pusinky

Přidejte svůj komentář