Ingredience
Korpusy
- 200 g hladká mouka
- 120 g cukr krupice
- 120 g zakysaná smetana
- 100 g máslo
- 6 g prášek do pečiva
- 2 vejce
- vanilka
- špetka sůl
Krém
- 250 g mascarpone
- 200 ml šlehačka 40%
- 80 g plnotučný tvaroh
- 50 g moučkový cukr
- 1 lžíce jahodová pasta
- cca 1 lžíce citrónová šťáva
Na ozdobení
- jahody
- physalis
- rybíz
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vše z lednice vyndáme asi 2 hodiny před použitím. Před přípravou těsta zapneme troubu a nastavíme na 170 st. C/horní a spodní ohřev. |
2 Hotovo | |
3 Hotovo | Přidáme zakysanku, vejce a vanilku a promícháme v hladké těsto. |
4 Hotovo | Do muffinové formy naskládáme papírové košíčky a těsto do nich rozdělíme. Těsto plníme do 2/3. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20-25 minut. |
5 Hotovo | Upečené necháme vychladnout. Připravíme krém. Do vyšší nádoby dáme mascarpone, šlehačku, tvaroh, cukr, jahodovou pastu a citrónovou šťávu. Vezmeme si ruční šlehač a na pomalé otáčky vyšleháme jemný krém (pozor na přešlehání, krém by se zdrcnul). Naplníme do sáčku s trezírovací špičkou a cupcaky ozdobíme. Na povrchu ozdobíme drobným ovocem. |