• Snědeno.cz
  • Maso
  • Jehněčí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
2 0
Jehněčí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Maso
2 ks jehněčí kolínka
8 stroužků česnek
2 větvičky rozmarýn
1 lžička hladká mouka
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Špenát
400 g mražený špenát
3 lžíce šlehačka
1 ks cibule
1 ks vejce
1 velký stroužek česnek
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Bramborový knedlík
500 g vařené brambory
150 g hrubá mouka
100 g hrubá krupice
1 lžíce olej
1 ks vejce
sůl

Jehněčí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Trendy:
  • Masožrout
  • Top recepty

Pokud do bramborových knedlíků přidáme trošku kurkumy, budou mít krásně žlutou barvu.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Špenát

  • Bramborový knedlík

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Den předem z kolínek odkrájíme blány a tuk, vemneme do nich olej a ze všech stran vetřeme 6 prolisovaných stroužků česneku. Vložíme do misky, proložíme rozmarýnou, překryjeme fresh fólií a necháme v lednici do druhého dne.

2
Hotovo

Druhý den nakrájíme cibuli na kostičky a orestujeme jí v kastrolu na oleji. Když je zlatavá, nahrneme jí na jednu stranu a na volné části ze všech stran zprudka opečeme maso, aby se zatáhlo. Potom ho osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou nebo alobalem a strčíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Pečeme asi hodinu. Odstraníme pokličku, maso otočíme, dle potřeby trochu podlijeme teplou vodou a pečeme dozlatova přibližně další hodinu. Během pečení podléváme a otáčíme. Chvíli před dokončením do vypečené štávy přisypeme mouku, promícháme, zalijeme teplou vodou (množství dle požadovaného množství šťávy), přidáme ještě 2 prolisované stroužky česneku a necháme dalších 10 minut péct. Hotovou šťávu ochutnáme a případně dochutíme sojovkou.

3
Hotovo

Během pečení masa si připravíme knedlíky a špenát.

4
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme zmražený špenát, osolíme, opepříme, přiklijeme pokličkou a na mírném ohni necháme rozehřát. Během dušení se špenátem občas pohybujeme, aby se nepřipálil. Když je zcela rozehřátý, vyklepneme do něj vajíčko a necháme srazit. Zjemníme smetanou, přidáme prolisovaný česnek a ještě asi 3 minuty zahříváme.

5
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé oloupeme. Prolisujeme lisem na brambory nebo nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme krupicí, moukou a solí, přidáme vejce a olej a zpracujeme těsto. Hezky svižně, protože když se do bramborového těsta přidá sůl, velmi rychle řídne. Musí to jít zkrátka ráz na ráz :) . Z těsta vyválíme 4 knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15-18 minut.

6
Hotovo

Hotové knedlíky vyjmeme z vody a necháme pár minut na prkénku vydýchat. Poté je nakrájíme bílou nití na plátky.

7
Hotovo

Upečené maso odkrájíme od kostí a rozdělíme na porce.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jehněčí kotletky v mátové krustě s mrkvovým pyré
další
Velikonoční nádivka
předchozí
Jehněčí kotletky v mátové krustě s mrkvovým pyré
další
Velikonoční nádivka

Přidejte svůj komentář